Publikavimo data: 2024-06-15
Avienos nugarinė su aštriu sviestu ir dziki padažu
Labai svarbu teisingai paruošti gerą mėsą, nes tai svarbu norint įvertinti visas jos savybes. Pagal šį receptą paruošta nugarinė būna labai minkšta. Ji labai tinka su padažu ir šviežiomis žolelėmis.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Nulupkite agurką, suberkite sėklas ir supjaustykite jį mažais kubeliais. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais. Sutarkuokite česnaką. Sumaišykite jogurtą, svogūną, agurką, česnaką, citrinos sultis ir žievelę. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Palikite padažą šaldytuve iki valandos.
Žingsnis 2
Supjaustykite ėriuką į poras po du gabalus su kaulais, kad susidarytų keturi vientisi gabalai, arba padalykite į atskirus šonkauliukus.
Žingsnis 3
Stikliniame trintuve suplakite aliejų, druską, česnako skiltelę ir žoleles. Juo aptepkite paruoštus šonkauliukus. Palikite 5-10 minučių. Tada apkepkite gerai įkaitintoje keptuvėje iš visų pusių. Jei reikia, baigkite kepti šonkauliukus orkaitėje.
Kategorijos