Publikavimo data: 2024-02-04
Avienos šurpa katile receptas
Norint namuose pasigaminti klasikinį avienos šurpą, reikia laikytis tam tikrų taisyklių. Šiam patiekalui reikia kokybiškos ir minkštos avienos. Rytų šalių, kurioms šurpa yra nacionalinis patiekalas, gyventojai mėgsta avienos šurpą virti tik iš kaklo arba mentės. Mėsos amžius - nuo jaunos iki vidutinio amžiaus. Jaunos arba vidutinės mentės ilgis paprastai būna 35-40 cm. Nupjaukite gabalėlį lašinių ir uždekite ant ugnies, kvapas turi būti malonus.
Žingsnis 1
Nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite ėrieną porcijomis. Nuplaukite ir nulupkite daržoves. Bulves, morkas ir pomidorus stambiai supjaustykite. Supjaustykite kubeliais 3 svogūnus ir papriką. Smulkiai supjaustykite česnaką. Žoleles nuplaukite po tekančiu vandeniu, nusausinkite ir susmulkinkite. Paruoškite katilą.
Žingsnis 2
Paruoškite ėrieną. Įkaitinkite katilą, supilkite į jį aliejų ir įkaitinkite iki raudonumo. Po to į katilą suberkite visą svogūną. Kepkite, kol susidarys auksinė plutelė. Įdėkite ėriuką ir troškinkite apie 10 minučių. Supilkite į ėriuką vandenį, užvirinkite ir nuimkite putas. Uždenkite katilą dangčiu ir palikite mėsą troškintis 90 minučių.
Žingsnis 3
Sumaišykite ėrieną su daržovėmis. Kai tik mėsa bus paruošta, į katilą sudėkite bulves, morkas ir pipirus. Pasūdykite ir išmaišykite. Sriubą virkite 10 minučių. Tada į mėsą sudėkite smulkintą svogūną, česnaką, pomidorus, kalendrą ir zirą. Vėl išmaišykite. Virkite, kol išvirs bulvės. Likus 2 minutėms iki nukėlimo nuo ugnies, į puodą įberkite smulkintų žolelių.
Žingsnis 4
Patiekite ėrienos šurpą didelėse giliose lėkštėse.
Kategorijos