Publikavimo data: 2025-08-17
Avinžirniai su daržovėmis ir kepta vištiena
Daugelis valgytojų nelabai mėgsta perlines kruopas, tačiau tai labai naudingas ir vertingas produktas, turintis daug vitaminų ir naudingų medžiagų. O jei jas paruošite su pomidorais, žiediniais kopūstais, graikiniais riešutais, cukinijomis ir kepta vištiena bei užpilsite padažu iš Dižono garstyčių, medaus, citrinų sulčių ir alyvuogių aliejaus, turėsite puikų patiekalą.
Žingsnis 1
Vištienos šlauneles pagal skonį pasūdykite, papipirinkite ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi ant silpnos ugnies, kol iškeps. Išimkite mėsą iš keptuvės ir tame pačiame aliejuje apkepkite kubeliais supjaustytas cukinijas. Tada sudėkite svogūną ir kepkite, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Žiedinį kopūstą susmulkinkite smulkiais žiedynais, pomidorus supjaustykite nedideliais gabalėliais, o graikinius riešutus susmulkinkite. Paruoškite padažą: nedideliame dubenėlyje sumaišykite Dižono garstyčias, medų, alyvuogių aliejų, citrinos sultis ir smulkintą česnaką.
Žingsnis 3
Perlinę košę su daržovėmis ir keptą vištieną sudėkite porcijomis į plokščias lėkštes. Per vidurį įdėkite keptą vištienos šlaunelę, iš vienos pusės sudėkite perlinę košę, iš kitos - virtas daržoves. Pabaigoje visą patiekalą gausiai užpilkite paruoštu padažu.
Kategorijos