Avinžirniai su mėsa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-09

Avinžirniai su mėsa

Pagal avinžirnių su mėsa receptą reikia avinžirnių, jautienos ir daržovių. Avinžirniai yra viena seniausių kultūrų žemėje. Tai Artimųjų Rytų virtuvės pagrindas. Dėl didelio baltymų kiekio šie ankštiniai augalai gali lengvai pakeisti mėsą. Avinžirnių virimas kartu su mėsa gali sustiprinti poveikį ir tapti galingu baltymų šaltiniu. Norėdami paruošti gardų antrąjį patiekalą, paimkite šviežios jautienos nugarinės, avinžirnių, daržovių ir žolelių.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
97 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
9 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.33/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Avinžirniai su mėsa Žingsnis 1
Paruoškite mėsą ir daržoves. Svogūnus, morkas, paprikas ir pomidorus supjaustykite kubeliais. Keptuvėje su augaliniu aliejumi ant didelės ugnies kepkite mėsą 7-8 minutes. Sudėkite daržoves, įberkite druskos ir kepkite 10 minučių. Supilkite 400 ml vandens ir troškinkite 30 minučių.

Žingsnis 2

Avinžirniai su mėsa Žingsnis 2
Išvirkite avinžirnius. Išmirkytus avinžirnius supilkite į pasūdytą vandenį ir virkite 1 valandą, tada nusausinkite.

Žingsnis 3

Avinžirniai su mėsa Žingsnis 3
Pomidorų pastą atskieskite 50 ml vandens, supilkite į keptuvę ir virkite 10 minučių.

Žingsnis 4

Avinžirniai su mėsa Žingsnis 4
Sumaišykite avinžirnius ir padažą. Į keptuvę suberkite smulkintą česnaką. Sudėkite avinžirnius į keptuvę su daržovėmis ir mėsa ir troškinkite 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos