Publikavimo data: 2024-04-09
Avinžirniai su mėsa
Pagal avinžirnių su mėsa receptą reikia avinžirnių, jautienos ir daržovių. Avinžirniai yra viena seniausių kultūrų žemėje. Tai Artimųjų Rytų virtuvės pagrindas. Dėl didelio baltymų kiekio šie ankštiniai augalai gali lengvai pakeisti mėsą. Avinžirnių virimas kartu su mėsa gali sustiprinti poveikį ir tapti galingu baltymų šaltiniu. Norėdami paruošti gardų antrąjį patiekalą, paimkite šviežios jautienos nugarinės, avinžirnių, daržovių ir žolelių.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą ir daržoves. Svogūnus, morkas, paprikas ir pomidorus supjaustykite kubeliais. Keptuvėje su augaliniu aliejumi ant didelės ugnies kepkite mėsą 7-8 minutes. Sudėkite daržoves, įberkite druskos ir kepkite 10 minučių. Supilkite 400 ml vandens ir troškinkite 30 minučių.
Žingsnis 2
Išvirkite avinžirnius. Išmirkytus avinžirnius supilkite į pasūdytą vandenį ir virkite 1 valandą, tada nusausinkite.
Žingsnis 3
Pomidorų pastą atskieskite 50 ml vandens, supilkite į keptuvę ir virkite 10 minučių.
Žingsnis 4
Sumaišykite avinžirnius ir padažą. Į keptuvę suberkite smulkintą česnaką. Sudėkite avinžirnius į keptuvę su daržovėmis ir mėsa ir troškinkite 10 minučių.
Kategorijos