Publikavimo data: 2024-06-12
Avinžirnių ežiukai
Mėgstamiausią sovietinių valgyklų patiekalą - ežius - galima neatpažįstamai pakeisti, pavyzdžiui, ryžius pakeitus avinžirniais. Kartu su mėsa ir daržovėmis avinžirniai atskleis savo skonį ir neatrodys blankūs. Avinžirniuose gausu maistingųjų medžiagų. Kaip ir kituose ankštiniuose augaluose, juose gausu skaidulų, kurios gerina virškinimą.
Žingsnis 1
Paruoškite maltinukus. Giliame dubenyje sumaišykite faršą, avinžirnius ir kiaušinį. Džiovintus pomidorus supjaustykite kaip salotoms ir sudėkite į maltą mėsą. Tada pasūdykite ir pagardinkite pipirais, įberkite itališkų žolelių, ingredientus gerai išmaišykite. Suformuokite 3,5 cm skersmens rutuliukus.
Žingsnis 2
Paruoškite daržovių padažą troškiniui. Supjaustykite šviežius pomidorus ir paprikas vidutinio dydžio griežinėliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Į storadugnį puodą sudėkite daržoves, jas pasūdykite ir užpilkite vandeniu. Mišinį užvirinkite.
Žingsnis 3
Ežiukus troškinkite daržovių padaže. Kai vanduo ir daržovės užvirs, sumažinkite ugnį iki silpnos. Sudėkite ežius į puodą ir virkite 20-30 minučių, kol mėsa išvirs.
Kategorijos