Publikavimo data: 2024-04-05
Avinžirnių humusas
Įvairių šaltinių duomenimis, humuso istorija siekia 7000-10 000 metų. Tikslių duomenų, kur šis patiekalas buvo išrastas, nėra. Turkai, graikai, sirai ir kitos Artimųjų Rytų tautos autorystę priskiria sau. Dabar žinoma daugiau kaip 100 humuso receptų. Pasigaminti gardų humusą iš avinžirnių pagal klasikinį žydų receptą galima namuose. Kad sutrumpintumėte gaminimo procesą, galite pasiruošti avinžirnių miltų pastą ir vadovautis instrukcijomis žingsnis po žingsnio.
Žingsnis 1
Paruoškite avinžirnių pagrindą humusui. Į puodą supilkite geriamąjį vandenį ir nedidelėmis porcijomis suberkite avinžirnių miltus. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir nuolat maišydami užvirinkite mišinį. Tada išjunkite kaitlentę ir leiskite avinžirnių miltams atvėsti iki kambario temperatūros.
Žingsnis 2
Paruoškite humusą. Į atvėsusius avinžirnius įpilkite tahini, papriką, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, smulkintą česnaką ir kmynus. Mišinį kruopščiai sumaišykite blenderiu. Pagardinkite druska ir dar kartą gerai išmaišykite.
Kategorijos