Publikavimo data: 2024-04-05
Salotos su humusu
Salotos su humusu - idealus patiekalas tiems, kurie laikosi gavėnios, sveikai maitinasi ir rūpinasi savo figūra. Humusui su daržovėmis galite naudoti skirtingus produktų derinius. Pavyzdžiui, paprikas, vyšninius pomidorus, žaliuosius žirnelius ir agurkus. Avinžirnių pastos galima nusipirkti jau paruoštos. Tada patiekalas bus kuo greičiau patiektas ant stalo. Kokybiško parduotuvėje pirkto humuso sudėtyje yra tik avinžirniai, sezamų pasta, alyvuogių aliejus, citrinos sultys, česnakas, druska ir prieskoniai.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves humuso salotoms. Žaliuosius žirnelius užpilkite vandeniu, užkaiskite, užvirinkite ir virkite 1-2 minutes. Išmeskite į koštuvą ir užpilkite lediniu vandeniu. Atvėsinkite iki kambario temperatūros. Paprikas perpjaukite per pusę, pašalinkite kotelius, kotelius ir sėklas ir supjaustykite griežinėliais. Nuo agurkų pašalinkite odelę, jei reikia, ir supjaustykite plonais griežinėliais. Vyšnias supjaustykite į 2 dalis.
Žingsnis 2
Paruoškite salotų padažą. Sutarkuokite citrinos žievelę smulkia tarka. Išspauskite citrinos sultis. Giliame dubenyje sumaišykite citrusinių vaisių žievelę ir sultis, medų ir alyvuogių aliejų. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Išplakite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Pradėkite ruošti salotas. Išdėliokite paruoštą humusą, tada po vieną sudėkite daržoves. Produktų eiliškumą pasirinkite savo nuožiūra. Ant salotų viršaus užpilkite padažą.
Kategorijos