Publikavimo data: 2024-04-05
Žirnių humusas
Žirnių humusas - tai nebrangi, bet skani populiarios avinžirnių pastos alternatyva. Šį patiekalą galima patiekti kaip pagrindinį patiekalą arba kaip priedą prie mėsos, žuvies ar daržovių. Žirnių humuso recepto nesunku laikytis ir jam pagaminti nereikia ypatingų kulinarinių įgūdžių. Pirkdami džiovintus žirnius parduotuvėje, atkreipkite dėmesį į grūdus. Jie turėtų būti ryškiai geltonos, žalios arba beveik baltos spalvos. Pirmenybę geriau teikti prekėms sandarioje pakuotėje.
Žingsnis 1
Paruoškite žirnelius. Žirnius nuplaukite po tekančiu vandeniu, supilkite į katilą, pagardinkite druska ir užpilkite karštu vandeniu. Pastatykite ant viryklės, užvirinkite, nuimkite putas ir virkite ant vidutinės ugnies 90 minučių, kol suminkštės. Likusį virimo skystį nusunkite į atskirą indą.
Žingsnis 2
Paruoškite humusą. Žirnius sutrinkite trintuvu, jei reikia, įpilkite likusio virimo skysčio. Į trintus žirnelius įberkite druskos, pipirų ir citrinos sulčių ir dar kartą sumaišykite iki vientisos masės. Atskirame dubenyje sumaišykite aliejų su prieskoniais ir kvapiaisiais pipirais.
Kategorijos