Lęšių humusas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Lęšių humusas

Humusas jau seniai peržengė Artimųjų Rytų ribas ir pateko į daugelio pasaulio šalių valgiaraščius. Jis patiekiamas kaip atskiras patiekalas, tepamas ant kepinių ir dedamas į įvairias salotas. Šiuo metu yra daugiau nei šimtas humuso receptų. Ši pasta gaminama ne tik iš avinžirnių, bet ir iš kitų ankštinių augalų. Humusas iš lęšių paruošiamas daug greičiau nei tradicinis humusas, o jo skonis ne prastesnis. Patiekalui reikia imti raudonųjų arba žaliųjų lęšių su lukštais.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
289 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
14 g
Alergenai: Sezamo sėklos
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lęšių humusas Žingsnis 1
Paruoškite lęšių tyrę. Lęšius užpilkite vandeniu santykiu 1:2. Dėkite ant silpnos ugnies ir virkite uždengę dangčiu, kol suminkštės: apytikslė virimo trukmė - 25 min. Pagardinkite druska. Lęšius sutrinkite panardinamuoju maišytuvu.

Žingsnis 2

Lęšių humusas Žingsnis 2
Paruoškite humuso padažą. Į lęšių masę įmaišykite tahini, česnaką, citrinos sultis ir aliejų. Pagardinkite pagal skonį. Kruopščiai išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos