Publikavimo data: 2024-04-05
Lęšių humusas
Humusas jau seniai peržengė Artimųjų Rytų ribas ir pateko į daugelio pasaulio šalių valgiaraščius. Jis patiekiamas kaip atskiras patiekalas, tepamas ant kepinių ir dedamas į įvairias salotas. Šiuo metu yra daugiau nei šimtas humuso receptų. Ši pasta gaminama ne tik iš avinžirnių, bet ir iš kitų ankštinių augalų. Humusas iš lęšių paruošiamas daug greičiau nei tradicinis humusas, o jo skonis ne prastesnis. Patiekalui reikia imti raudonųjų arba žaliųjų lęšių su lukštais.
Žingsnis 1
Paruoškite lęšių tyrę. Lęšius užpilkite vandeniu santykiu 1:2. Dėkite ant silpnos ugnies ir virkite uždengę dangčiu, kol suminkštės: apytikslė virimo trukmė - 25 min. Pagardinkite druska. Lęšius sutrinkite panardinamuoju maišytuvu.
Žingsnis 2
Paruoškite humuso padažą. Į lęšių masę įmaišykite tahini, česnaką, citrinos sultis ir aliejų. Pagardinkite pagal skonį. Kruopščiai išmaišykite.
Kategorijos