Publikavimo data: 2024-04-09
Avinžirnių humusas su česnakais ir prieskoniais
Humusas yra užkandis, gaminamas iš avinžirnių. Šis patiekalas populiarus Azijos šalyse, Rytuose, yra Izraelio ir Libano nacionalinės virtuvės dalis. Į humuso sudėtį paprastai įeina augalinis aliejus, dažniausiai alyvuogių aliejus, česnakas, zira, paprika, citrinos sultys, malti pipirai ir daug kitų prieskonių. Negalima nepastebėti šio patiekalo naudos. Vienoje humuso porcijoje yra daugiau kaip dešimt procentų suaugusiam žmogui per parą reikalingos maistinių skaidulų normos.
Žingsnis 1
Sutrinkite zirą grūstuvėje, kol susmulkės iki miltelių.
Žingsnis 2
Avinžirnius sudėkite į trintuvo dubenį, suberkite česnaką ir alyvuogių aliejų. Sutrinkite avinžirnius ir česnaką, kol jie taps tyrele.
Žingsnis 3
Į avinžirnių tyrę įmaišykite tahini - sezamų pastą, papriką ir zirą, druską, cukrų ir citrinos sultis. Išplakite ingredientus iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Supilkite humusą į lėkštes, įpilkite alyvuogių aliejaus ir įberkite žiupsnelį paprikos. Mėgaukitės!
Kategorijos