Avinžirnių humusas su česnakais ir prieskoniais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-09

Avinžirnių humusas su česnakais ir prieskoniais

Humusas yra užkandis, gaminamas iš avinžirnių. Šis patiekalas populiarus Azijos šalyse, Rytuose, yra Izraelio ir Libano nacionalinės virtuvės dalis. Į humuso sudėtį paprastai įeina augalinis aliejus, dažniausiai alyvuogių aliejus, česnakas, zira, paprika, citrinos sultys, malti pipirai ir daug kitų prieskonių. Negalima nepastebėti šio patiekalo naudos. Vienoje humuso porcijoje yra daugiau kaip dešimt procentų suaugusiam žmogui per parą reikalingos maistinių skaidulų normos.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
5 min.
Kalorijos
502 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
36 g
Angliavandeniai
32 g
Alergenai: Sezamo sėklos
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.88/5 (25 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Avinžirnių humusas su česnakais ir prieskoniais Žingsnis 1
Sutrinkite zirą grūstuvėje, kol susmulkės iki miltelių.

Žingsnis 2

Avinžirnių humusas su česnakais ir prieskoniais Žingsnis 2
Avinžirnius sudėkite į trintuvo dubenį, suberkite česnaką ir alyvuogių aliejų. Sutrinkite avinžirnius ir česnaką, kol jie taps tyrele.

Žingsnis 3

Avinžirnių humusas su česnakais ir prieskoniais Žingsnis 3
Į avinžirnių tyrę įmaišykite tahini - sezamų pastą, papriką ir zirą, druską, cukrų ir citrinos sultis. Išplakite ingredientus iki vientisos masės.

Žingsnis 4

Avinžirnių humusas su česnakais ir prieskoniais Žingsnis 4
Supilkite humusą į lėkštes, įpilkite alyvuogių aliejaus ir įberkite žiupsnelį paprikos. Mėgaukitės!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos