Publikavimo data: 2024-04-09
Avinžirnių ir jautienos sriuba
Avinžirnių sriuba su mėsa yra sotus pirmasis patiekalas. Avinžirniai yra ankštiniai augalai, turintys daug baltymų ir skaidulų. Prieš gamindami patiekalus iš avinžirnių, turėtumėte juos per naktį pamirkyti vandenyje, taip virimo procesas užtruks daug trumpiau. Sriuba su avinžirniais ir jautiena ruošiama su daug daržovių ir prieskonių, jų galima dėti savo nuožiūra. Šį patiekalą šaldytuve galima laikyti iki 4 dienų.
Žingsnis 1
Paruoškite sriubos pagrindą. Sudėkite mėsą į puodą, užpilkite vandeniu ir užvirinkite. Daržoves apkepkite iškaitintoje keptuvėje apie 5 min. Tada į keptuvę įpilkite pomidorų pastos, sumaišykite su daržovėmis, virkite dar 3-4 minutes.
Žingsnis 2
Sudėkite produktus ir baigkite virti sriubą. Kai tik sultinys su mėsa užvirs, į puodą suberkite avinžirnius. Virkite ant silpnos ugnies apie 60 minučių. Tada sudėkite česnako skilteles, užvirinkite ir sudėkite keptas daržoves. Po 10 minučių, kai daržovės bus sudėtos į sriubą, pagardinkite druska ir pipirais. Virkite lėtai virdami dar 15 minučių, tada nukelkite nuo ugnies ir palikite 10 minučių pastovėti po dangčiu.
Kategorijos