Publikavimo data: 2024-02-04
Jautienos šurpa receptas
Šurpa, chorpa, šorpo, sorpa... Skirtingose šalyse šurpa vadinama skirtingais pavadinimais, tačiau visur ji atrodo vienodai: tai soti sriuba su mėsa ir daržovėmis. Į ją galima dėti įvairių žolelių ir prieskonių arba gaminti ją rūgpienio pagrindu, kaip, pavyzdžiui, Moldovoje. Paprastai šurpa gaminama iš avienos, bet mes naudosime jautieną. Svarbiausia pasirinkti riebų gabalą! Šurpos sultinys turi būti labai riebus.
Žingsnis 1
Nulupkite bulves, svogūnus ir morkas. Bulves ir paprikas supjaustykite kubeliais. Nulupkite pomidorų odelę ir supjaustykite dideliais kubeliais. Kad būtų lengviau nulupti pomidorus, padarykite juose nedidelius įpjovimus ir nuplikykite juos verdančiu vandeniu. Nuplaukite petražoles.
Žingsnis 2
Ant ugnies pastatykite keptuvę su vandeniu ir sudėkite jautieną. Vieną svogūną ir vieną morką perpjaukite per pusę ir pridėkite prie mėsos, įmeskite lauro lapą. Užvirinkite, nupilkite putas ir ant silpnos ugnies virkite 90 minučių.
Žingsnis 3
Išimkite daržoves ir jautieną. Mėsą supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 4
Likusius svogūnus supjaustykite kubeliais, o morkas stambiai sutarkuokite. Kepkite daržoves įkaitintame augaliniame aliejuje, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 5
Į gautą sultinį sudėkite bulves ir virkite 10 minučių, tada sudėkite kepintus svogūnus, paprikas, morkas ir virkite dar 5 minutes. Tada sudėkite pomidorus ir virkite dar 5 minutes.
Žingsnis 6
Sriubą pasūdykite ir pagardinkite pipirais, įberkite paprikos, nukelkite keptuvę nuo ugnies ir palikite 15 minučių, kad sriuba prisitrauktų po dangčiu.
Žingsnis 7
Sriubą išpilstykite į lėkštes, ant kiekvienos porcijos uždėkite jautienos, petražolių lapelių ir patiekite.
Kategorijos