Lęšių sriuba su mėsa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-03

Lęšių sriuba su mėsa

Lęšių sriubos su mėsa receptą paruošti paprasta, tačiau ji pasirodo esanti soti ir soti. Sriubai gaminti naudojami raudonieji lęšiai ir jautiena arba veršiena. Virta jautiena įgauna rudą spalvą, kurios atspalvis priklauso nuo gyvulio amžiaus. Veršienos spalva šviesesnė nei suaugusio žmogaus mėsos. Rinkdamiesi jautieną atkreipkite dėmesį į spalvą - ji turi būti ryškiai raudona. O paspaudus pirštu jautienos gabalą, nuo piršto atsiradęs įdubimas turėtų iš karto išsilyginti. Jei jis liks, mėsa bus kieta.
Gaminimo laikas
95 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
138 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
10 g
Alergenai: Salierai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.88/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lęšių sriuba su mėsa Žingsnis 1
Paruoškite sriubai skirtą mišrainę. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Pirmiausia 2 min. pakepinkite svogūną, kol taps skaidrus, tada sudėkite morkas ir saliero šaknį. Viską kartu kepkite, kol taps šviesiai auksinės spalvos. Pagardinkite druska ir pipirais. Tada sudėkite kubeliais supjaustytas paprikas ir bulves. Išmaišykite ingredientus ir dar 2 min. pakepinkite mišinį. Tada sudėkite pomidorus ir česnaką, vėl viską išmaišykite, sumažinkite ugnį ir troškinkite po dangčiu 6-8 minutes.

Žingsnis 2

Lęšių sriuba su mėsa Žingsnis 2
Išvirkite jautieną. Į puodą įpilkite 1,5 litro vandens, sudėkite mėsą ir užvirinkite. Verdant susidarys putos. Jas reikės pašalinti. Užvirus sumažinkite ugnį ir virkite jautieną 50 minučių. Pabaigoje įberkite druskos. Kai mėsa išvirs, padalykite ją į gabalėlius ir vėl grąžinkite į puodą.

Žingsnis 3

Lęšių sriuba su mėsa Žingsnis 3
Į mėsą sudėkite kruopas ir daržoves. Į verdantį mėsos sultinį sudėkite nuplautus lęšius ir virkite dar 5 minutes. Tada sudėkite daržoves ir virkite dar 5-10 minučių, kol bulvės suminkštės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos