Publikavimo data: 2024-04-03
Lęšių sriuba su mėsa
Lęšių sriubos su mėsa receptą paruošti paprasta, tačiau ji pasirodo esanti soti ir soti. Sriubai gaminti naudojami raudonieji lęšiai ir jautiena arba veršiena. Virta jautiena įgauna rudą spalvą, kurios atspalvis priklauso nuo gyvulio amžiaus. Veršienos spalva šviesesnė nei suaugusio žmogaus mėsos. Rinkdamiesi jautieną atkreipkite dėmesį į spalvą - ji turi būti ryškiai raudona. O paspaudus pirštu jautienos gabalą, nuo piršto atsiradęs įdubimas turėtų iš karto išsilyginti. Jei jis liks, mėsa bus kieta.
Žingsnis 1
Paruoškite sriubai skirtą mišrainę. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Pirmiausia 2 min. pakepinkite svogūną, kol taps skaidrus, tada sudėkite morkas ir saliero šaknį. Viską kartu kepkite, kol taps šviesiai auksinės spalvos. Pagardinkite druska ir pipirais. Tada sudėkite kubeliais supjaustytas paprikas ir bulves. Išmaišykite ingredientus ir dar 2 min. pakepinkite mišinį. Tada sudėkite pomidorus ir česnaką, vėl viską išmaišykite, sumažinkite ugnį ir troškinkite po dangčiu 6-8 minutes.
Žingsnis 2
Išvirkite jautieną. Į puodą įpilkite 1,5 litro vandens, sudėkite mėsą ir užvirinkite. Verdant susidarys putos. Jas reikės pašalinti. Užvirus sumažinkite ugnį ir virkite jautieną 50 minučių. Pabaigoje įberkite druskos. Kai mėsa išvirs, padalykite ją į gabalėlius ir vėl grąžinkite į puodą.
Žingsnis 3
Į mėsą sudėkite kruopas ir daržoves. Į verdantį mėsos sultinį sudėkite nuplautus lęšius ir virkite dar 5 minutes. Tada sudėkite daržoves ir virkite dar 5-10 minučių, kol bulvės suminkštės.
Kategorijos