Publikavimo data: 2024-04-05
Veršienos sriuba
Pirmiesiems patiekalams geriausiai tinka jautienos sprandinė - puikus mėsos ir riebalų derinys. Mėsa gali būti parduodama dideliais gabalais, skirtais troškinti, arba supjaustyta porcijomis, skirtomis virti. Iš krūtininės sprandinės galima paruošti skanią sriubą. Šiame kaulėtame gabale mėsos sluoksniai persipina su riebalų ir plėvių sluoksniais. Receptą galima keisti priklausomai nuo pageidavimų. Taip pat ir prieskonių sąrašas. Geriausi yra raudonėliai, česnakai, bazilikai ir nepakeičiama druska bei pipirai.
Žingsnis 1
Prieš kepdami mėsą apkepkite. Įdėkite veršieną į keptuvę ir kepkite ją augaliniame aliejuje 5 minutes, kol paruduos. Apkeptą mėsą perkelkite į lėkštę.
Žingsnis 2
Paruoškite daržoves. Į tą pačią keptuvę, kurioje kepė mėsa, sudėkite svogūnus ir česnakus, kad daržovės sugertų mėsos sultis. Kepkite 5 minutes, tada į keptuvę sudėkite morkas ir kepkite dar 10 minučių. Tada į keptuvę įpilkite 100 ml vandens ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Toliau virkite sriubą. Į puodą supilkite vandenį, suberkite džiovintus krapus ir čiobrelius ir užvirinkite. Perkelkite maistą iš keptuvės į puodą, sudėkite keptą mėsą ir užvirkite. Neuždenkite dangčiu, kol nustos formuotis putos. Ji turi būti nugriebta. Po 40 minučių į puodą sudėkite nuplautus ryžius ir virkite, kol suminkštės, dar 20-30 minučių. Likus 15 minučių iki virimo pabaigos į sriubą įberkite druskos. Jei jos įbersite anksčiau, mėsa bus per kieta.
Kategorijos