Vengriška guliašo sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-29

Vengriška guliašo sriuba

Vengriškos guliašo sriubos istorija siekia 3000 metų. Iš pradžių ši sriuba buvo tradicinis vengrų piemenų maistas ir buvo verdama katiluose ant ugnies. Šiandien šis patiekalas priskiriamas tirštų sriubų kategorijai ir gaminamas iš jautienos (arba veršienos), bulvių, saldžiųjų paprikų, pomidorų, svogūnų ir prieskonių. Yra receptų su pupelėmis, bet mes siūlome įmaišyti koldūnų. Šią sočią guliašo sriubą įvertins visi, mėgstantys sočiai užkąsti, ir su ja susitvarkys bet kuri šeimininkė.
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
104 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
10 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.33/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vengriška guliašo sriuba Žingsnis 1
Susmulkinkite svogūną ir česnaką.

Žingsnis 2

Vengriška guliašo sriuba Žingsnis 2
Bulves supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Pamirkykite jas šaltame vandenyje, kad pašalintumėte krakmolo perteklių.

Žingsnis 3

Vengriška guliašo sriuba Žingsnis 3
Jautieną supjaustykite dideliais kubeliais. Ant mėsos turi būti kuo mažiau riebalų.

Žingsnis 4

Vengriška guliašo sriuba Žingsnis 4
Kepkite svogūną ir česnaką aliejuje, keptuvės dugne, aukštai pakeltoje keptuvėje arba puode, kol jie taps auksiniai. Po kelių minučių sudėkite mėsą ir kepkite bent 20 minučių.

Žingsnis 5

Vengriška guliašo sriuba Žingsnis 5
Į puodą, katilą ar aukštą keptuvę įpilkite 2,5 litro vandens. Virkite apie 60 minučių.

Žingsnis 6

Vengriška guliašo sriuba Žingsnis 6
Perpjaukite papriką per pusę, pašalinkite kotelį ir sėklas. Paprikas supjaustykite kubeliais. Taip pat stambiais kubeliais supjaustykite morkas ir pomidorus. Susmulkinkite aitriąją papriką. Į mėsą sudėkite daržoves, druską, papriką, juoduosius ir aitriuosius pipirus. Guliašo sriubą virkite, kol daržovės išvirs.

Žingsnis 7

Vengriška guliašo sriuba Žingsnis 7
Tuo tarpu koldūnų tešlą išminkykite iki standžios tešlos. Sumaišykite 50 g miltų ir 40 ml vandens. Padalykite tešlą į mažus gabalėlius. Užvirinkite vandenį ir virkite tešlos gabalėlius apie 7-10 minučių.

Žingsnis 8

Vengriška guliašo sriuba Žingsnis 8
Supilkite vengrišką guliašo sriubą į gilų dubenį ir patiekite su koldūnais. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos