Publikavimo data: 2024-03-29
Vengriška guliašo sriuba
Vengriškos guliašo sriubos istorija siekia 3000 metų. Iš pradžių ši sriuba buvo tradicinis vengrų piemenų maistas ir buvo verdama katiluose ant ugnies. Šiandien šis patiekalas priskiriamas tirštų sriubų kategorijai ir gaminamas iš jautienos (arba veršienos), bulvių, saldžiųjų paprikų, pomidorų, svogūnų ir prieskonių. Yra receptų su pupelėmis, bet mes siūlome įmaišyti koldūnų. Šią sočią guliašo sriubą įvertins visi, mėgstantys sočiai užkąsti, ir su ja susitvarkys bet kuri šeimininkė.
Žingsnis 1
Susmulkinkite svogūną ir česnaką.
Žingsnis 2
Bulves supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Pamirkykite jas šaltame vandenyje, kad pašalintumėte krakmolo perteklių.
Žingsnis 3
Jautieną supjaustykite dideliais kubeliais. Ant mėsos turi būti kuo mažiau riebalų.
Žingsnis 4
Kepkite svogūną ir česnaką aliejuje, keptuvės dugne, aukštai pakeltoje keptuvėje arba puode, kol jie taps auksiniai. Po kelių minučių sudėkite mėsą ir kepkite bent 20 minučių.
Žingsnis 5
Į puodą, katilą ar aukštą keptuvę įpilkite 2,5 litro vandens. Virkite apie 60 minučių.
Žingsnis 6
Perpjaukite papriką per pusę, pašalinkite kotelį ir sėklas. Paprikas supjaustykite kubeliais. Taip pat stambiais kubeliais supjaustykite morkas ir pomidorus. Susmulkinkite aitriąją papriką. Į mėsą sudėkite daržoves, druską, papriką, juoduosius ir aitriuosius pipirus. Guliašo sriubą virkite, kol daržovės išvirs.
Žingsnis 7
Tuo tarpu koldūnų tešlą išminkykite iki standžios tešlos. Sumaišykite 50 g miltų ir 40 ml vandens. Padalykite tešlą į mažus gabalėlius. Užvirinkite vandenį ir virkite tešlos gabalėlius apie 7-10 minučių.
Žingsnis 8
Supilkite vengrišką guliašo sriubą į gilų dubenį ir patiekite su koldūnais. Gero apetito!
Kategorijos