Publikavimo data: 2024-06-15
Avinžirnių kotletas
Avinžirnių kotletai - tai visavertis patiekalas iš švelnios vištienos ir maistingas garnyras. Avinžirniai pastaruoju metu labai išpopuliarėjo tarp sveikos mitybos, vegetariškos ir vedų virtuvės šalininkų. Avinžirniai yra mažai kaloringas produktas, bet kartu turi visų organizmui būtinų vitaminų. Iš pupelių ir vištienos gaunamas sveikas ir skanus daug baltymų turintis patiekalas, kurį, nors ir ilgai, paruošti labai paprasta.
Žingsnis 1
Paruoškite avinžirnių garnyrą. Išmirkytus avinžirnius užpilkite likusiu vandeniu ir pastatykite ant ugnies. Užvirę virkite ant silpnos ugnies 1 valandą. Likus 5 minutėms iki jų paruošimo pasūdykite. Į keptuvę su sviestu sudėkite paprikas ir svogūnus. Kepkite 5-7 minutes. Pagardinkite druska ir pipirais. Sumaišykite su virtais avinžirniais.
Žingsnis 2
Kol verda avinžirniai, paruoškite kotletus. Sumaišykite džiūvėsėlius, petražoles, mėtas ir sūrį. Vištienos filė aptepkite alyvuogių aliejumi. Pabarstykite džiūvėsėlių mišiniu. Kepkite keptuvėje iš abiejų pusių, kol iškeps, 10-15 minučių.
Kategorijos