Avinžirnių kotletas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Avinžirnių kotletas

Avinžirnių kotletai - tai visavertis patiekalas iš švelnios vištienos ir maistingas garnyras. Avinžirniai pastaruoju metu labai išpopuliarėjo tarp sveikos mitybos, vegetariškos ir vedų virtuvės šalininkų. Avinžirniai yra mažai kaloringas produktas, bet kartu turi visų organizmui būtinų vitaminų. Iš pupelių ir vištienos gaunamas sveikas ir skanus daug baltymų turintis patiekalas, kurį, nors ir ilgai, paruošti labai paprasta.
Gaminimo laikas
550 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
134 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.7/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Avinžirnių kotletas Žingsnis 1
Paruoškite avinžirnių garnyrą. Išmirkytus avinžirnius užpilkite likusiu vandeniu ir pastatykite ant ugnies. Užvirę virkite ant silpnos ugnies 1 valandą. Likus 5 minutėms iki jų paruošimo pasūdykite. Į keptuvę su sviestu sudėkite paprikas ir svogūnus. Kepkite 5-7 minutes. Pagardinkite druska ir pipirais. Sumaišykite su virtais avinžirniais.

Žingsnis 2

Avinžirnių kotletas Žingsnis 2
Kol verda avinžirniai, paruoškite kotletus. Sumaišykite džiūvėsėlius, petražoles, mėtas ir sūrį. Vištienos filė aptepkite alyvuogių aliejumi. Pabarstykite džiūvėsėlių mišiniu. Kepkite keptuvėje iš abiejų pusių, kol iškeps, 10-15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos