Publikavimo data: 2025-08-18
Avinžirnių sriuba su rūkyta mėsa
Ką daryti, jei pagaminus plovą liko avinžirnių? Nenorite, kad jis užimtų vietą virtuvėje, turite rasti jam panaudojimo būdą. Iš avinžirnių galite pasigaminti sriubą. Tokią sriubą valgome 5 dienas, ji gerai išsilaiko šaldytuve.
Žingsnis 1
Avinžirnius per naktį pamirkykite kambario temperatūros vandenyje. Išvirkite rūkytą vištieną, nusausinkite ją ir išvirkite naujame vandenyje. Visam viščiukui reikės maždaug 3 litrų vandens.
Žingsnis 2
Nuplaukite, nulupkite ir susmulkinkite sriubai skirtas daržoves ir prieskonines žoleles.
Žingsnis 3
Svogūnus ir morkas apkepkite 1 šaukšte augalinio aliejaus.
Žingsnis 4
Sudėkite avinžirnius į verdantį sultinį ir virkite 20 minučių.
Žingsnis 5
Sudėkite bulves, svogūnus, morkas ir troškinkite dar 10-15 minučių. Sudėkite žoleles ir troškinkite dar 5 minutes.
Kategorijos