Avinžirnių sriuba su rūkyta mėsa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Avinžirnių sriuba su rūkyta mėsa

Ką daryti, jei pagaminus plovą liko avinžirnių? Nenorite, kad jis užimtų vietą virtuvėje, turite rasti jam panaudojimo būdą. Iš avinžirnių galite pasigaminti sriubą. Tokią sriubą valgome 5 dienas, ji gerai išsilaiko šaldytuve.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
100 min.
Kalorijos
147 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
16 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (40 bal.)

Žingsnis 1

Avinžirnių sriuba su rūkyta mėsa Žingsnis 1
Avinžirnius per naktį pamirkykite kambario temperatūros vandenyje. Išvirkite rūkytą vištieną, nusausinkite ją ir išvirkite naujame vandenyje. Visam viščiukui reikės maždaug 3 litrų vandens.

Žingsnis 2

Avinžirnių sriuba su rūkyta mėsa Žingsnis 2
Nuplaukite, nulupkite ir susmulkinkite sriubai skirtas daržoves ir prieskonines žoleles.

Žingsnis 3

Avinžirnių sriuba su rūkyta mėsa Žingsnis 3
Svogūnus ir morkas apkepkite 1 šaukšte augalinio aliejaus.

Žingsnis 4

Avinžirnių sriuba su rūkyta mėsa Žingsnis 4
Sudėkite avinžirnius į verdantį sultinį ir virkite 20 minučių.

Žingsnis 5

Avinžirnių sriuba su rūkyta mėsa Žingsnis 5
Sudėkite bulves, svogūnus, morkas ir troškinkite dar 10-15 minučių. Sudėkite žoleles ir troškinkite dar 5 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, sriubos su vištiena, sriubos, paprastos, pietūs, bulvių sezonas, morkų sezonas, be bendrų alergenų, sriuba su mėsos kukuliais, receptų knyga, sriubos su malta vištiena

Kategorijos