Publikavimo data: 2025-08-17
Avižiniai blyneliai su kefyru
Blyneliai - tai nedidelio storio blyneliai, kepti augaliniame aliejuje. Pažymėtina, kad iki šiol nėra nė vieno klasikinio blynų recepto. Visais laikais, pradedant XVI a., šie plokštainiai buvo ruošiami iš įvairių ingredientų, ne mažiau įvairiais būdais. Jie buvo kepami iš įvairiausių bulvių, manų kruopų, avižinių dribsnių ar grikių masės. Todėl fritters yra formos, o ne turinio pavadinimas. Kadangi apkepai panašūs į bandeles, jie puikiai dera su uogiene, medumi ir grietine.
Žingsnis 1
Į dubenį supilkite kefyrą ir kiaušinį. Įpilkite šaukštą augalinio aliejaus ir avižinių dribsnių. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 2
Supilkite cukrų ir sodą. Tada suberkite persijotus miltus ir vėl išmaišykite.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir šaukštais pilkite paplotėlius. Kepkite, kol kiekviena pusė taps auksinė.
Kategorijos