Publikavimo data: 2024-06-22
Avižiniai dribsniai su grietinėle
Naudingi pusryčiai yra raktas į žvalumą ir gerą nuotaiką visą dieną. Būtent košė ryte suteikia organizmui energijos ir padeda be vargo sulaukti pietų. Viena iš populiariausių pusryčių kruopų yra avižinė košė. Tokią košę galima paruošti per porą minučių iš grūdų, tačiau naudingesnė bus kruopų košė, kuri nebuvo giliai apdorota. Avižiniuose dribsniuose gausu angliavandenių, skaidulų ir baltymų, kurie gerina žarnyno veiklą ir apskritai yra naudingi organizmui. Tokius pusryčius galite paruošti su grietinėle.
Žingsnis 1
Supilkite pieną, vandenį ir grietinėlę į puodą. Išmaišykite ir kaitinkite ant kaitlentės.
Žingsnis 2
Supilkite avižas į puodą, suberkite cukrų ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Virkite košę ant silpnos ugnies 15 minučių retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 4
Išjunkite kaitlentę, uždenkite keptuvę dangčiu ir palikite košę 10 minučių.
Žingsnis 5
Išvirtus avižinius dribsnius patiekite su gabalėliu sviesto.
Kategorijos