Avokadų ir granatų salotos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Avokadų ir granatų salotos

Salotoms gaminti rinkitės prinokusius vaisius. Prinokęs avokadas yra minkštas, tamsiai žalios arba rudos spalvos, tolygaus atspalvio. Plotas po koteliu turi būti ryškiai žalias, geltona spalva rodo nesubrendimą. Tačiau ir tokį vaisių galima nusipirkti, per 3-4 dienas jis "pasieks". Prinokęs granatas turi ploną žievelę, kuri atrodo šiek tiek sausa. Pats vaisius yra kietas, o odelė tarsi įsitempia aplink grūdelius. Rudos dėmės paviršiuje ir juoda šerdis yra sugedusio produkto požymis.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
121 kcal.
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.05/5 (19 bal.)

Žingsnis 1

Avokadų ir granatų salotos Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Į dubenėlį supilkite balzaminį actą ir granatų sultis. Įpilkite augalinio aliejaus, cukraus, druskos ir juodųjų pipirų. Išmaišykite ingredientus šluotele arba šakute.

Žingsnis 2

Avokadų ir granatų salotos Žingsnis 2
Toliau ruoškite salotas. Salotų lapus sudėkite į lėkštę. Ant lapų pakaitomis išdėliokite avokado ir persimono griežinėlius. Ant viršaus pabarstykite granatų sėklų, tada salotas užpilkite paruoštu padažu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
daržovių patiekalai, garnyrai, salotos, daržovių salotos, šviežių daržovių salotos, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, per 10 minučių, islandija, vakarienė, agurkų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, be bendrų alergenų, receptų knyga, salotos su alyvuogėmis, salotos su raudonaisiais svogūnais, salotos su daržovėmis

Kategorijos