Publikavimo data: 2025-08-16
Avokadų ir granatų salotos
Salotoms gaminti rinkitės prinokusius vaisius. Prinokęs avokadas yra minkštas, tamsiai žalios arba rudos spalvos, tolygaus atspalvio. Plotas po koteliu turi būti ryškiai žalias, geltona spalva rodo nesubrendimą. Tačiau ir tokį vaisių galima nusipirkti, per 3-4 dienas jis "pasieks". Prinokęs granatas turi ploną žievelę, kuri atrodo šiek tiek sausa. Pats vaisius yra kietas, o odelė tarsi įsitempia aplink grūdelius. Rudos dėmės paviršiuje ir juoda šerdis yra sugedusio produkto požymis.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Į dubenėlį supilkite balzaminį actą ir granatų sultis. Įpilkite augalinio aliejaus, cukraus, druskos ir juodųjų pipirų. Išmaišykite ingredientus šluotele arba šakute.
Žingsnis 2
Toliau ruoškite salotas. Salotų lapus sudėkite į lėkštę. Ant lapų pakaitomis išdėliokite avokado ir persimono griežinėlius. Ant viršaus pabarstykite granatų sėklų, tada salotas užpilkite paruoštu padažu.
Kategorijos