Publikavimo data: 2025-08-20
Avokadų ir marinuoto imbiero suktinukai
Tai vienas iš mano mėgstamiausių vyniotinio variantų. Juos lengva ir greita paruošti, o svarbiausia - sveika ir skanu.
Žingsnis 1
Ryžius išvirkite, prieš tai gerai nuplaukite ir virkite be druskos. Kai ryžiai šiek tiek atvės, užpilkite juos specialiu ryžių actu arba pasigaminkite padažą patys. Vandens ir ryžių santykis yra 1:1,5. Ryžius virkite iki virimo vidutinėje temperatūroje, o paskui - minimalioje temperatūroje. Dangtis turi būti uždarytas.
Žingsnis 2
Ryžių padažas: atskieskite obuolių sidro actą vandeniu santykiu 1:1, įberkite druskos ir cukraus. Šiek tiek pašildykite, kol druska ir cukrus ištirps.
Žingsnis 3
Suktinukams gaminti svarbu naudoti šiltus ryžius. Jei ryžiai bus per karšti, nori lakštas gali sugesti. Suktiniui sukti patartina naudoti specialų kilimėlį. Ryžius ant nori ritinio dėkite vidutiniu sluoksniu, ne per storu ir ne per plonu, palikite laisvus nori ritinio kraštus, maždaug 1,5 cm. Jų prireiks ritiniui suklijuoti. Dėkite įdarą: varškę ir avokadą, supjaustytus batonėliais. Susukite į ritinį, laisvus norio kraštus suvilgykite trupučiu vandens, kad būtų galima klijuoti.
Žingsnis 4
Gautus suktinukus atsargiai supjaustykite aštriu peiliu į 6 dalis.
Kategorijos