Publikavimo data: 2025-08-16
Avokadų ir moliūgų salotos
Salotos su avokadais ir keptu moliūgu - tai patiekalas, skirtas geros mitybos šalininkams. Avitaminozės laikotarpiu gydytojai pataria avokadų valgyti bent du kartus per savaitę, jie stimuliuoja imunitetą. Moliūgas, keptas orkaitėje, išsaugo daug naudingų medžiagų. Jame gausu kalio, jis padeda išvengti širdies ir kraujagyslių sistemos ligų. Didelis skaidulų kiekis teigiamai veikia žarnyną, tačiau esant virškinamojo trakto uždegimui geriau šio produkto atsisakyti.
Žingsnis 1
Iškepkite moliūgą ir burokėlius. Burokėlius ir moliūgą supjaustykite dideliais kubeliais. Apšlakstykite juos alyvuogių aliejumi ir pabarstykite džiovintais česnakais bei itališkomis žolelėmis. Sudėkite juos ant kepimo skardos ir 30 minučių pašaukite į įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 2
Sudėkite salotas. Avokadą supjaustykite dideliais griežinėliais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Sumaišykite su keptais burokėliais ir moliūgais. Pagardinkite druska ir pipirais ir išmaišykite.
Kategorijos