Publikavimo data: 2025-08-16
Avokadų ir omarų salotos
Langustinai - apetitą keliančios jūros gėrybės, savo išvaizda primenančios omarus. Tarp visų vėžiagyvių jos yra vienas skaniausių delikatesų, todėl yra labai populiarios kulinarijoje. Švelni langustinų mėsa yra šiek tiek saldaus skonio ir puikiai dera su daugeliu ingredientų. Salotos su avokadais ir langustinais - labai skanus, sotus ir kartu nesudėtingas patiekalas, pasižymintis mažu kalorijų kiekiu. Paruoštos salotos yra aromatingos, švelnios ir labai sveikos.
Žingsnis 1
Paruoškite jūros gėrybes. Į keptuvę įpilkite 1 valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus ir pastatykite ant vidutinės ugnies, kad įkaistų. Kai aliejus įkais, sudėkite langustinų uodegas. Kepkite iš abiejų pusių po 1,5 minutės. Paruoštas uodegėles perkelkite į popieriniais rankšluosčiais išklotą lėkštę.
Žingsnis 2
Paruoškite salotoms skirtus ingredientus. Vyšninius pomidorus supjaustykite į dvi arba keturias dalis. Iš avokado pašalinkite kauliuką. Šaukštu atsargiai išimkite minkštimą ir supjaustykite jį mažais kubeliais arba plonais griežinėliais išilgai. Nuluptus putpelių kiaušinius perpjaukite pusiau.
Žingsnis 3
Surinkite patiekalą. Salotų lapus sudėkite į lėkštę. Ant viršaus sudėkite vyšninius pomidorus, avokadą, kiaušinius, langustinų uodegėles ir rukolą. Galiausiai patiekalą apšlakstykite vyno actu, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Paruoštas salotas atsargiai išmaišykite.
Kategorijos