Publikavimo data: 2025-08-16
Avokadų salotos su citrinos sultimis
Amerikietiška persėja, aligatoriaus kriaušė, miško sviestas - avokadas žinomas tik kaip avokadas. Nuo pastarojo meto šis vaisius mūsų šalyje labai išpopuliarėjo dėl savo naudingųjų savybių - maistingumo, didelio vitaminų ir mineralinių medžiagų kiekio. Skonio atžvilgiu avokadas yra neutralus, sviestinis, gerai dera su daržovėmis ir žalumynais. Iš šio produkto gaminamos sriubos, antrieji patiekalai, paštetai, padažai, kokteiliai, ledai ir, žinoma, salotos. Avokadas su citrinos sultimis ir daržovėmis yra labai skanus.
Žingsnis 1
Paruoškite avokadą. Peiliu perpjaukite vaisių išilgai, rankomis susukite abi puses, iš kurių vienoje turėtų likti kauliukas. Išimkite ją šaukštu arba peiliu. Tada išilgai ir skersai perpjaukite žievelės minkštimą. Šaukštu išimkite minkštimą iš kevalo.
Žingsnis 2
Paruoškite avokadą su citrinos sultimis. Į salotinę sudėkite avokado griežinėlius, pomidorą ir svogūną. Sudėkite kukurūzus ir kalendras. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Apšlakstykite aliejumi. Į salotas išspauskite citrinos sulčių. Išmaišykite.
Kategorijos