Publikavimo data: 2025-08-16
Avokadų salotos su kukurūzais
Salotos su avokadais ir šviežiais kukurūzais - puiki idėja lengvai vakarienei. Norėdami išsirinkti gerą kukurūzų burbuolę, atkreipkite dėmesį į lapus. Jie neturėtų būti sausi. Šiek tiek neprinokę kukurūzai yra patys skaniausi. Grūdeliai turėtų būti šviesiai geltoni, pieniškai vaškinio sunokimo. Prinokusio avokado minkštimo tekstūra panaši į lydyto sviesto. Parduotuvėse paprastai parduodami neprinokę avokadai, tačiau juos galite prinokinti kelias dienas palaikę kambario temperatūroje.
Žingsnis 1
Paruoškite maistą. Padėkite kukurūzų burbuoles vertikaliai ir aštriu peiliu nupjaukite grūdus. Nulupkite avokado odelę, išimkite kauliuką ir supjaustykite minkštimą vidutinio dydžio kubeliais. Supjaustykite pusę raudonojo svogūno. Vyšnias supjaustykite ketvirčiais, dalį pasilikite patiekimui. Smulkiai supjaustykite kalendrą.
Žingsnis 2
Suformuokite salotas. Kukurūzus, vyšninius pomidorus, svogūnus ir avokadą sudėkite į skaidrų salotinę. Alyvuogių aliejų sumaišykite su laimo sultimis, kalendromis, druska ir pipirais ir stipriai išmaišykite. Užpilkite padažą ant salotų.
Kategorijos