Avokadų salotos su terijakio padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Avokadų salotos su terijakio padažu

"Teriyaki" padažas yra saldus ir sūrus tirštos konsistencijos marinatas, sodrios tamsios spalvos. Tai tradicinis japoniškas padažas, tapęs kultiniu ne tik savo tėvynėje. Jame yra daug naudingų medžiagų, įskaitant B grupės vitaminus. Japonai tiki, kad šis pagardas suteikia ilgaamžiškumo. Teriyaki padažas puikiai tinka mėsos ir žuvies patiekalams, taip pat daržovių salotoms gardinti.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
165 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.91/5 (11 bal.)

Žingsnis 1

Avokadų salotos su terijakio padažu Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite terijakio padažą, ryžių actą, sezamų aliejų ir laimo sultis. Gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Avokadų salotos su terijakio padažu Žingsnis 2
Paruoškite produktus ir pagaminkite salotas. Įkaitinkite keptuvę ir maišydami 1 minutę pakepinkite sezamo sėklas. Supjaustykite žuvį, avokadą ir agurką vienodais vidutinio dydžio gabalėliais. Sudėkite juos į gilų dubenį. Padažykite salotas ir pabarstykite sezamo sėklomis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos