Publikavimo data: 2025-08-16
Avokadų salotos su terijakio padažu
"Teriyaki" padažas yra saldus ir sūrus tirštos konsistencijos marinatas, sodrios tamsios spalvos. Tai tradicinis japoniškas padažas, tapęs kultiniu ne tik savo tėvynėje. Jame yra daug naudingų medžiagų, įskaitant B grupės vitaminus. Japonai tiki, kad šis pagardas suteikia ilgaamžiškumo. Teriyaki padažas puikiai tinka mėsos ir žuvies patiekalams, taip pat daržovių salotoms gardinti.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite terijakio padažą, ryžių actą, sezamų aliejų ir laimo sultis. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite produktus ir pagaminkite salotas. Įkaitinkite keptuvę ir maišydami 1 minutę pakepinkite sezamo sėklas. Supjaustykite žuvį, avokadą ir agurką vienodais vidutinio dydžio gabalėliais. Sudėkite juos į gilų dubenį. Padažykite salotas ir pabarstykite sezamo sėklomis.
Kategorijos