Publikavimo data: 2025-08-16
Avokadų salotos su vyšniniais pomidorais
Avokadų ir vyšninių pomidorų salotos gali būti patiekiamos bet kuriuo paros metu. Pusryčiams jos tinka su skrudinta skrebučiu, pietums - su virtais grūdais, o vakarienei - su žuvimi. Patiekalui reikia saldžių pomidorų, todėl naudojami vyšniniai pomidorai, tačiau galite rasti ir saldžių didelių veislių, pavyzdžiui, jaučio širdį. Nelaikykite pomidorų šaldytuve, nes ten jie praranda skonį ir aromatą, į šaldytuvą dėkite tik pernokusius vaisius. Prinokusius pomidorus geriau laikyti tamsioje vietoje, kambario temperatūroje.
Žingsnis 1
Susmulkinkite ingredientus. Dubenyje avokadą sutrinkite šakute į nedidelius gabalėlius, bet nesusmulkinkite. Smulkiais kubeliais supjaustykite česnaką ir svogūną. Vyšnias supjaustykite griežinėliais. Kuo smulkiau supjaustykite prieskonines žoleles.
Žingsnis 2
Sudėkite salotas. Ant avokado griežinėlių išspauskite citrinos sulčių. Pagardinkite druska ir pipirais. Išdėliokite pomidorus, svogūnus ir česnakus. Pabarstykite žolelėmis, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir išmaišykite.
Kategorijos