Publikavimo data: 2024-06-09
Azerbaidžanietiška vištiena bozartma
Vištiena Bozartma yra puikus Azerbaidžano virtuvės patiekalas. Tai neįtikėtinai paprasta ir labai lengva bei skani sriuba. Azerbaidžane Bozartma laikoma šventiniu patiekalu. Sultinys yra tirštas ir sotus. Bozartma pagal gaminimo technologiją labai panaši į tokį patiekalą kaip kepsnys, kuris gali sušildyti ir pamaitinti iki soties. Be vištienos galima naudoti avieną, jautieną, kitą paukštieną. Norint paruošti šią sriubą, reikia naudoti karščiui atsparų katilą storu dugnu.
Žingsnis 1
Katile ištirpinkite sviestą, kuris suminkštės ir suteiks patiekalui subtilaus skonio.
Žingsnis 2
Kruopščiai nuplaukite mėsą, nupjaukite riebalų perteklių, išskobkite likusias plunksnų adatas ir nuvalykite popieriniu rankšluosčiu arba popieriumi. Švarų paukštį supjaustykite nedideliais gabalėliais, pabarstykite druska ir pipirais. Pirmiausia apkepkite supjaustytą vištieną. Kepkite, kol paruduos, tada išimkite mėsą iš katilo.
Žingsnis 3
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais arba ketvirčiais. Kepkite svogūnus, kol taps skaidrūs, tame pačiame aliejuje, kuriame kepėte vištieną. Sudėkite vištieną atgal į katilą su svogūnais, druska ir pipirais. Kartu kepkite apie 5 minutes.
Žingsnis 4
Bulves supjaustykite stambiais gabalais. Sudėkite bulves į katilą. Apibarstykite druska, pipirais ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Supilkite 2 litrus karšto vandens ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir po dangčiu virkite 25-30 minučių, kol bulvės išvirs.
Žingsnis 6
Pabaigoje į sriubą įmeskite lauro lapą, išjunkite ugnį, uždenkite ir palikite sriubą brinkti apie 10-15 minučių.
Kategorijos