Azerbaidžanietiška vištiena bozartma pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Azerbaidžanietiška vištiena bozartma

Vištiena Bozartma yra puikus Azerbaidžano virtuvės patiekalas. Tai neįtikėtinai paprasta ir labai lengva bei skani sriuba. Azerbaidžane Bozartma laikoma šventiniu patiekalu. Sultinys yra tirštas ir sotus. Bozartma pagal gaminimo technologiją labai panaši į tokį patiekalą kaip kepsnys, kuris gali sušildyti ir pamaitinti iki soties. Be vištienos galima naudoti avieną, jautieną, kitą paukštieną. Norint paruošti šią sriubą, reikia naudoti karščiui atsparų katilą storu dugnu.
Gaminimo laikas
125 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
46 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.62/5 (26 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Azerbaidžanietiška vištiena bozartma Žingsnis 1
Katile ištirpinkite sviestą, kuris suminkštės ir suteiks patiekalui subtilaus skonio.

Žingsnis 2

Azerbaidžanietiška vištiena bozartma Žingsnis 2
Kruopščiai nuplaukite mėsą, nupjaukite riebalų perteklių, išskobkite likusias plunksnų adatas ir nuvalykite popieriniu rankšluosčiu arba popieriumi. Švarų paukštį supjaustykite nedideliais gabalėliais, pabarstykite druska ir pipirais. Pirmiausia apkepkite supjaustytą vištieną. Kepkite, kol paruduos, tada išimkite mėsą iš katilo.

Žingsnis 3

Azerbaidžanietiška vištiena bozartma Žingsnis 3
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais arba ketvirčiais. Kepkite svogūnus, kol taps skaidrūs, tame pačiame aliejuje, kuriame kepėte vištieną. Sudėkite vištieną atgal į katilą su svogūnais, druska ir pipirais. Kartu kepkite apie 5 minutes.

Žingsnis 4

Azerbaidžanietiška vištiena bozartma Žingsnis 4
Bulves supjaustykite stambiais gabalais. Sudėkite bulves į katilą. Apibarstykite druska, pipirais ir išmaišykite.

Žingsnis 5

Azerbaidžanietiška vištiena bozartma Žingsnis 5
Supilkite 2 litrus karšto vandens ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir po dangčiu virkite 25-30 minučių, kol bulvės išvirs.

Žingsnis 6

Azerbaidžanietiška vištiena bozartma Žingsnis 6
Pabaigoje į sriubą įmeskite lauro lapą, išjunkite ugnį, uždenkite ir palikite sriubą brinkti apie 10-15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos