Publikavimo data: 2024-05-25
Azerbaidžano buglama
Žodis buglama iš azerbaidžaniečių kalbos verčiamas kaip "troškintas garuose", o tai atspindi pagrindinį patiekalo gaminimo būdą - ilgą troškinimą. Buglamą išrado piemenys, kurie dideliame katile ant ugnies virė mėsą ir daržoves. Azerbaidžanietiškas patiekalas iš esmės yra daržovių troškinys su mėsa. Į šį receptą taip pat įeina šparaginės pupelės ir svarainiai. Jei namuose neturite 1-2 daržovių iš gausaus produktų sąrašo, nieko baisaus. Buglama vis tiek pavyks. Svarbiausia kepimui rinktis šviežią ėrieną arba veršieną.
Žingsnis 1
Paruoškite azerbaidžanietišką buglamą. Į keptuvę (katilą, puodą) sudėkite mėsą. Pasūdykite. Ant viršaus sudėkite svogūnus, pomidorus, baklažanus, bulves. Apibarstykite druska, pipirais. Tada sudėkite suplėšytus kopūstų lapus, paprikas, pupeles, svarainius. Dar kartą pasūdykite. Į vidurį, šiek tiek pagilinę, įdėkite česnako galvutę. Pabarstykite žolelėmis. Uždenkite dideliu kopūsto lapu.
Žingsnis 2
Baigti gaminti. Dėkite buglamą ant vidutinės ugnies uždengę dangčiu. Kai užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite 45-60 minučių.
Kategorijos