Azerbaidžano buglama pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Azerbaidžano buglama

Žodis buglama iš azerbaidžaniečių kalbos verčiamas kaip "troškintas garuose", o tai atspindi pagrindinį patiekalo gaminimo būdą - ilgą troškinimą. Buglamą išrado piemenys, kurie dideliame katile ant ugnies virė mėsą ir daržoves. Azerbaidžanietiškas patiekalas iš esmės yra daržovių troškinys su mėsa. Į šį receptą taip pat įeina šparaginės pupelės ir svarainiai. Jei namuose neturite 1-2 daržovių iš gausaus produktų sąrašo, nieko baisaus. Buglama vis tiek pavyks. Svarbiausia kepimui rinktis šviežią ėrieną arba veršieną.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
91 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.92/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Azerbaidžano buglama Žingsnis 1
Paruoškite azerbaidžanietišką buglamą. Į keptuvę (katilą, puodą) sudėkite mėsą. Pasūdykite. Ant viršaus sudėkite svogūnus, pomidorus, baklažanus, bulves. Apibarstykite druska, pipirais. Tada sudėkite suplėšytus kopūstų lapus, paprikas, pupeles, svarainius. Dar kartą pasūdykite. Į vidurį, šiek tiek pagilinę, įdėkite česnako galvutę. Pabarstykite žolelėmis. Uždenkite dideliu kopūsto lapu.

Žingsnis 2

Azerbaidžano buglama Žingsnis 2
Baigti gaminti. Dėkite buglamą ant vidutinės ugnies uždengę dangčiu. Kai užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite 45-60 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos