Publikavimo data: 2025-08-19
Azijietiška jautiena su žemės riešutais
Rytų virtuvė labai spalvinga, aštri ir originali. Unikalus imbiero, sojų padažo, prieskonių ir ant didelės ugnies keptos mėsos kvapas sukuria neįtikėtiną skonio ir aromato puokštę. Jautienos gabalėliai saldžiarūgščiame padaže su ryžių garnyru patiks net labiausiai išlepintiems gurmanams. Be to, jautiena labai palankiai veikia organizmą. Šioje mėsoje yra daug vitaminų, mikroelementų, ji gerina kraujo kokybę, didina hemoglobino kiekį. O kartu su ryžiais, kurie iš organizmo šalina toksinus, - šis patiekalas tampa ne tik skanus, bet ir naudingas.
Žingsnis 1
Jautieną supjaustykite nedidelėmis juostelėmis. Giliame dubenyje marinuokite mėsą su sojų padažu, žuvies padažu ir aitriųjų paprikų pasta. Pridėkite rudojo cukraus, citrinos sulčių ir gerai išmaišykite. Palikite mėsą marinate 15-20 minučių.
Žingsnis 2
Nuplautus ryžius suberkite į puodą, užpilkite vandeniu ir pastatykite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, įberkite druskos pagal skonį. Virkite, kol bus paruošti, apie 20 minučių.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę. Ant didelės ugnies pakepinkite prieš tai supjaustytą svogūną, kol taps skaidrus. Tada sumažinkite temperatūrą. Sudėkite marinuotą mėsą su visu marinatu. Troškinkite ant silpnos ugnies, kol sultys sutirštės. Įmaišykite žemės riešutus ir smulkiai supjaustytą kalendrą.
Žingsnis 4
Išvirusius ryžius sudėkite į lėkštę. Ant ryžių sudėkite virtą jautieną ir žemės riešutus. Papuoškite žolelėmis ir patiekite.
Kategorijos