Publikavimo data: 2024-09-22
Azijietiško stiliaus šparaginės pupelės su vištiena
Virti šparagines pupeles lengva ir neužima daug laiko. Užtenka jas 3-5 minutes blanširuoti vandenyje arba troškinti su padažu ir sveikas bei skanus garnyras jau paruoštas. Šparaginėse pupelėse labai daug vitaminų ir mikroelementų. Tai visų pirma vitaminai A, E ir K, alfa- ir betakarotinas. Šparaginėse pupelėse yra daug kalcio, kalio ir magnio, dėl kurių jos šalina iš organizmo druskas ir kenksmingas medžiagas bei teigiamai veikia organizmo širdies ir kraujagyslių sistemą. Be to, šparaginės pupelės dera su kitomis daržovėmis, mėsa, žuvimi ir jūros gėrybėmis.
Žingsnis 1
Vištieną, paprikas ir grybus supjaustykite kubeliais arba juostelėmis. Įsitikinkite, kad atskiri maisto gabalėliai nėra labai skirtingo dydžio.
Žingsnis 2
Kepkite visus produktus atskirai nepridegančioje keptuvėje. Kad vištienos filė nesudegtų, apipurkškite keptuvę augaliniu aliejumi iš specialaus purkštuvo, įlašinkite 1 lašą aliejaus ir patrinkite popieriniu rankšluosčiu.
Žingsnis 3
Atskirai apkepkite grybus ir paprikas, kol taps auksinės spalvos. Iš grybų išsiskirs sultys, palaukite, kol jos išgaruos, ir kepkite dar 2-3 minutes. Apkepkite ir paprikas.
Žingsnis 4
Pupeles supjaustykite 3-4 cm ilgio gabalėliais ir lengvai pakepinkite keptuvėje, nuolat maišydami. Jei gaminate iš šaldytų pupelių, neatšildykite jų, kad išsaugotumėte vitaminus.
Žingsnis 5
Sudėkite visus keptuvėje keptus produktus, įpilkite sojų padažo. Švelniai išmaišykite, uždenkite ir ant mažos ugnies virkite dar 15 minučių.
Kategorijos