Azijietiško stiliaus vištiena saldžiarūgščiame padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Azijietiško stiliaus vištiena saldžiarūgščiame padaže

Azijietiško stiliaus mėsos paruošimo ypatumai - saldžiarūgštis padažas ir greitas kepimas. Azijos virtuvės pagrindą sudaro šie ingredientai: sezamas, sojų padažas, citrinų sultys ir krakmolas. Tradicinė Azijos virtuvė taip pat neįsivaizduojama be gausybės prieskonių, kurių yra beveik kiekviename nacionaliniame patiekale. Prie azijietiškos virtuvės privalumų priskiriama aštraus maisto nauda, kuri, pasak mokslininkų, ilgina gyvenimą ir gerina virškinimą. Kitas svarbus veiksnys - naudingų medžiagų išsaugojimas gaminant azijietiškus patiekalus.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
187 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.17/5 (6 bal.)

Žingsnis 1

Azijietiško stiliaus vištiena saldžiarūgščiame padaže Žingsnis 1
Sausoje keptuvėje pakepinkite sezamo sėklas, kol jos paruduos. Perkelkite jas į gilų dubenį, užpilkite sojų padažu ir medumi. Įdėkite česnako. Kruopščiai išmaišykite ir palikite padažą 25 minutes.

Žingsnis 2

Azijietiško stiliaus vištiena saldžiarūgščiame padaže Žingsnis 2
Į vištieną įberkite paprikos, pipirų ir citrinos sulčių. Kruopščiai išmaišykite ir atidėkite į šalį 15 minučių. Tada suberkite krakmolą ir dar kartą išmaišykite.

Žingsnis 3

Azijietiško stiliaus vištiena saldžiarūgščiame padaže Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę, pateptą augaliniu aliejumi, ir apkepkite vištienos gabalėlius iš visų pusių, kol pakeis spalvą. Tada nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, kad nuvarvėtų riebalai. Iš keptuvės pašalinkite likusį aliejų, supilkite užpilą, sudėkite vištieną ir troškinkite apie 7 minutes, kol iškeps.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos