Publikavimo data: 2025-08-18
Azijietiško stiliaus vištiena saldžiarūgščiame padaže
Azijietiško stiliaus mėsos paruošimo ypatumai - saldžiarūgštis padažas ir greitas kepimas. Azijos virtuvės pagrindą sudaro šie ingredientai: sezamas, sojų padažas, citrinų sultys ir krakmolas. Tradicinė Azijos virtuvė taip pat neįsivaizduojama be gausybės prieskonių, kurių yra beveik kiekviename nacionaliniame patiekale. Prie azijietiškos virtuvės privalumų priskiriama aštraus maisto nauda, kuri, pasak mokslininkų, ilgina gyvenimą ir gerina virškinimą. Kitas svarbus veiksnys - naudingų medžiagų išsaugojimas gaminant azijietiškus patiekalus.
Žingsnis 1
Sausoje keptuvėje pakepinkite sezamo sėklas, kol jos paruduos. Perkelkite jas į gilų dubenį, užpilkite sojų padažu ir medumi. Įdėkite česnako. Kruopščiai išmaišykite ir palikite padažą 25 minutes.
Žingsnis 2
Į vištieną įberkite paprikos, pipirų ir citrinos sulčių. Kruopščiai išmaišykite ir atidėkite į šalį 15 minučių. Tada suberkite krakmolą ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę, pateptą augaliniu aliejumi, ir apkepkite vištienos gabalėlius iš visų pusių, kol pakeis spalvą. Tada nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, kad nuvarvėtų riebalai. Iš keptuvės pašalinkite likusį aliejų, supilkite užpilą, sudėkite vištieną ir troškinkite apie 7 minutes, kol iškeps.
Kategorijos