Publikavimo data: 2025-08-17
Azijietiško stiliaus vištienos krūtinėlė su anakardžių riešutais ir daržovėmis
Azijietiška vištienos krūtinėlė su anakardžių riešutais ir daržovėmis yra Azijos virtuvės patiekalas. Pagrindiniai ingredientai - vištienos filė, kurioje gausu baltymų, reikalingų organizmui kiekvieną dieną. Taip pat svarbi sudedamoji dalis yra daržovės, kurios patiekalą prisotina skaidulinėmis medžiagomis ir suteikia jam ryškumo. Anakardžių riešutai ir įvairūs prieskoniai patiekalui suteikia azijietiškų natų ir ypatingo pikantiškumo, būdingo Azijos virtuvei.
Žingsnis 1
Vištienos filė perpjaukite išilgai ir sudėkite į dubenį. Į dubenį įpilkite 5 valgomuosius šaukštus sojų padažo ir alyvuogių aliejaus. Viską sumaišykite ir palikite marinuotis valandą.
Žingsnis 2
Keptuvėje ar katilinėje aukštu paviršiumi augaliniame aliejuje pakepinkite česnako skilteles. Sudėkite marinuotą mėsą ir kepkite 10 minučių ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 3
Svogūnus supjaustykite nedideliais gabalėliais, paprikas - griežinėliais. Į keptuvę suberkite svogūnus ir kepkite 5 minutes, tada sudėkite papriką ir kepkite dar 3 minutes.
Žingsnis 4
Sudėkite prieskonius ir anakardžių riešutus. Po poros minučių sudėkite smulkintus žaliuosius svogūnus, 2 valgomuosius šaukštus sojų padažo ir sezamų aliejų. Viską gerai išmaišykite. Uždenkite dangčiu ir palaikykite 5 minutes.
Kategorijos