Publikavimo data: 2025-08-21
Azu su kepenimis
Sukurti šį patiekalą mane įkvėpė totoriškas azu: mėsos ir agurkų derinys. Tuo metu šaldytuve turėjau gabalėlį kiaulienos kepenėlių. Kepenėles troškinau su agurkais sūryme iš po tų pačių agurkų, be druskos ir prieskonių. Šiuo receptu jau daug metų dalinuosi su draugais: jie sako, kad tai nepakartojamas patiekalas.
Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais ir šiek tiek pakepinkite keptuvėje su augaliniu aliejumi.
Žingsnis 2
Kepenis supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į keptuvę su svogūnais. Leiskite kepenims šiek tiek pakepti, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 3
Supjaustykite agurkus kubeliais (šiek tiek didesniais nei salotoms). Kai kepenėlės pakeis spalvą, sudėkite agurkus į keptuvę. Palikite, kad gerai pašiltų, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 4
Galiausiai per sietelį į keptuvę supilkite marinuotų agurkų sūrymą. Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių (arba kol agurkai taps minkšti). Nedėkite druskos ir prieskonių.
Kategorijos