Azu su kepenimis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-21

Azu su kepenimis

Sukurti šį patiekalą mane įkvėpė totoriškas azu: mėsos ir agurkų derinys. Tuo metu šaldytuve turėjau gabalėlį kiaulienos kepenėlių. Kepenėles troškinau su agurkais sūryme iš po tų pačių agurkų, be druskos ir prieskonių. Šiuo receptu jau daug metų dalinuosi su draugais: jie sako, kad tai nepakartojamas patiekalas.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
112 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.53/5 (15 bal.)

Žingsnis 1

Azu su kepenimis Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais ir šiek tiek pakepinkite keptuvėje su augaliniu aliejumi.

Žingsnis 2

Azu su kepenimis Žingsnis 2
Kepenis supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į keptuvę su svogūnais. Leiskite kepenims šiek tiek pakepti, retkarčiais pamaišydami.

Žingsnis 3

Azu su kepenimis Žingsnis 3
Supjaustykite agurkus kubeliais (šiek tiek didesniais nei salotoms). Kai kepenėlės pakeis spalvą, sudėkite agurkus į keptuvę. Palikite, kad gerai pašiltų, retkarčiais pamaišydami.

Žingsnis 4

Azu su kepenimis Žingsnis 4
Galiausiai per sietelį į keptuvę supilkite marinuotų agurkų sūrymą. Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių (arba kol agurkai taps minkšti). Nedėkite druskos ir prieskonių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji kursai, mėsos patiekalai, kiaulienos patiekalai, įspūdingas receptas, paprastai, mažai kalorijų, aštriai, pietūs, vakarienė, bulvių sezonas, morkų sezonas, pomidorų sezonas, česnakų sezonas, Naujųjų metų išvakarių šventė, azu, be įprastų alergenų, namų receptai, receptų knyga, bulvių vakarienė, azo su marinuotais agurkais, azo su bulvėmis

Kategorijos