Publikavimo data: 2024-06-15
Azu su vištienos šlaunelėmis, bulvėmis ir marinuotais agurkais
Azu yra iš Tatarstano kilęs patiekalas. Jį sudaro troškintos daržovės su mėsa ir marinuotais agurkais. Dažniausiai azu ruošiama jautiena, tačiau galima naudoti ir kiaulieną bei vištieną. Šis patiekalas skaniausias bus ne keptuvėje ar puode, o ketaus katile.
Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais, morkas - mažais strypeliais, bulves - vidutinio dydžio griežinėliais. Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus ir kepkite svogūnus, kol jie taps auksiniai.
Žingsnis 2
Tada sudėkite vištieną, marinuotus agurkus, morkas ir troškinkite 25 minutes. Tada sudėkite bulves, smulkintą česnaką, druską, pipirus ir šiek tiek vandens. Troškinkite dar 20-25 minutes, kol išvirs.
Kategorijos