Publikavimo data: 2024-06-15
Azu su žaliaisiais svogūnais ir bulvėmis
Azu yra pagrindinis totorių virtuvės patiekalas. Klasikinį receptą sudaro aliejuje apkepti ir pomidorų padaže troškinti mėsos gabaliukai, į kuriuos dedama bulvių ir svogūnų. Kituose šio patiekalo gaminimo variantuose taip pat dedama morkų. Tradicinė patiekalo dalis yra aštrus padažas.
Žingsnis 1
Į apkeptus mėsos gabalėlius supilkite atskiestą pomidorų pastą ir troškinkite 40 minučių, prireikus įpilkite vandens ir pamaišykite.
Žingsnis 2
Sudėkite griežinėliais supjaustytus agurkus, svogūnus, bulves, morkas ir lauro lapą. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite. Palikite troškintis po dangčiu, kol daržovės bus paruoštos. Tada sudėkite smulkintus svogūnus ir troškinkite dar 10 minučių.
Kategorijos