Publikavimo data: 2024-06-15
Azu su žuvies filė, pomidorais ir marinuotais agurkais
Azu yra įprastas totorių virtuvės patiekalas - daržovių troškinys su aviena, kiauliena arba jautiena. Privalomas tokio patiekalo ingredientas yra marinuoti agurkai. Azu gali būti ruošiamas ne tik su mėsa, bet ir su žuvimi. Tam tinka žuvis be kaulų arba žuvies filė.
Žingsnis 1
Supjaustykite filė vidutinio dydžio gabalėliais. Bulves ir pomidorus supjaustykite mažais kubeliais, marinuotus agurkus ir svogūnus - mažais kubeliais, morkas sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Keptuvėje, įkaitintoje su augaliniu aliejumi, pakepinkite svogūną, kol taps skaidrus, tada sudėkite bulves ir kepkite, kol paruduos. Į keptuvę sudėkite žuvį ir pomidorus ir dar 10 minučių kepkite ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 3
Tada sudėkite smulkintus marinuotus agurkus, tarkuotas morkas ir supilkite žuvies sultinį. Troškinkite dar apie 5 minutes. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais, sudėkite smulkintą česnaką, prieskonius ir lauro lapą. Palikite po uždengtu dangčiu ant silpnos ugnies dar 3-5 min.
Kategorijos