Publikavimo data: 2024-03-23
Ažūrinės bulvių tartaletės su šprotais ir grietinėlės sūriu
Bulvių tartaletės - įdomi įprastų tešlos tartaletų alternatyva. Juos paruošti nėra sudėtinga. Tokiems pyragėliams tinka įvairūs nesaldūs įdarai. Šiame recepte siūlome tartaletes įdaryti varške su žolelėmis ir šprotais. Šis užkandis atrodo neįprastai ir įdomiai. Jis puikiai tiks šventiniam stalui arba furšetui.
Žingsnis 1
Bulves sutarkuokite stambia tarka. Nuspauskite, kad pašalintumėte skysčio perteklių, ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio.
Žingsnis 2
Į gilų dubenį sudėkite tarkuotas bulves ir įmuškite putpelių kiaušinius. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Paimkite keksiukų formeles ir patepkite jas augaliniu aliejumi. Formelių dugną ir sieneles išklokite bulvių mase. Kepkite bulvių tartaletes orkaitėje 15-20 minučių.
Žingsnis 4
Tuo tarpu paruoškite įdarą. Susmulkinkite žoleles ir sumaišykite jas su grietinėle bei varške.
Žingsnis 5
Atvėsinkite paruoštus pyragėlius ir įdarykite sūriu bei žolelėmis.
Žingsnis 6
Ant kiekvienos tartaletės dėkite po vieną žuvį.
Žingsnis 7
Pabarstykite tartaletes smulkintais žaliaisiais svogūnais.
Kategorijos