Publikavimo data: 2024-01-09
Grietinėlės tartaletės receptas
Visi žino desertą, kuris yra krepšelis su saldžiu įdaru. Šį skanėstą galite pasigaminti patys. Jo receptas gana paprastas. Saldų pyragaičių įdarą galima pagaminti iš plaktos grietinėlės. Jų riebumas turi būti ne mažesnis kaip 33 %. Pagal šį receptą paruošite ne tik įdarą, bet ir pačią tartaletę. Tartaletės su kremu gali būti papuoštos vaisių ir uogų gabalėliais, marmeladu ir šokolado drožlėmis.
Žingsnis 1
Patogiai išdėliokite visus ingredientus. Iš anksto atšaldykite sviestą ir vištienos kiaušinį tešlai. Dalį sviesto palikite šiltoje vietoje papuošimui, kad jis suminkštėtų. Paruoškite formeles krepšeliams kepti. Nuplaukite braškes. Paruoškite maišytuvą.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Atšaldytą sviestą supjaustykite kubeliais. Į sviestą suberkite miltus, citrinos žievelę, kiaušinį ir žiupsnelį druskos. Mikseriu išplakite vientisą masę. Supilkite miltelinį cukrų ir dar kelias minutes maišykite tešlą.
Žingsnis 3
Iš tešlos suformuokite rutuliuką, suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldiklį 15 minučių.
Žingsnis 4
Paimkite tartaletės formeles ir patepkite jas minkštu sviestu. Išimkite tešlą iš šaldytuvo. Paskleiskite ją formelėse, kad susidarytų apvadas.
Žingsnis 5
Išimkite krepšelius iš šaldiklio. Kepkite juos orkaitėje 12-15 minučių.
Žingsnis 6
Paruoškite grietinėlę. Paimkite atšaldytą grietinėlę, vanilės ekstraktą ir cukraus pudrą. Visus ingredientus plakite mikseriu, kol susidarys standžios viršūnės.Grietinėlė išplaks greičiau ir geriau, jei dieną prieš gaminimą įdėsite ją į 2-4 °C temperatūros šaldytuvą.
Žingsnis 7
Dideles braškes supjaustykite mažais kubeliais. Išimkite tartaletes iš orkaitės ir palaukite, kol jos atvės. Užpildykite jas kremu, papuoškite braškėmis ir apibarstykite cukraus pudra.
Žingsnis 8
Paruoštus kreminius pyragaičius galima papuošti šviežios mėtos lapeliu. Pjaustydami braškes galite palikti nepaliestus kotelius. Gražūs ir švarūs lapeliai ant uogų taip pat pasitarnaus kaip estetinė deserto puošmena.
Kategorijos