Publikavimo data: 2024-01-09
Tartaletės su sūriu ir šaldytomis daržovėmis pomidorų padaže receptas
Sūrio tartaletės yra šaltos ir karštos. Karštieji paprastai kepami orkaitėje. Kad sūris geriau išsilydytų, reikėtų rinktis kietą, ilgai brandintą sūrį. Tai gali būti, pavyzdžiui, rusiškas sūris, kreminio skonio suomiškas sūris, olandiškas, "Radomer" arba parmezanas. Be to, į įdarą galima dėti mėsos, daržovių, kiaušinių ir net jūros gėrybių. Skanūs kepti užkandžiai tinka patiekti renginiuose, kuriuose organizuojamas švediškas stalas. Kad skonis būtų sodrus, geriau naudoti tirštesnį majonezą, ne mažiau kaip 67 %.
Žingsnis 1
Prieš tai atitirpinkite daržovių mišinį. Nuplaukite ir nusausinkite žalumynus. Geriausia patiekalui paruošti aštrų pomidorų padažą - jis suteiks užkandžiui pikantiškumo.
Žingsnis 2
Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi apkepkite daržoves. Daržovės bus paruoštos, kai jose neliks drėgmės.
Žingsnis 3
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 4
Apkeptas daržoves supilkite į dubenį, suberkite tarkuotą sūrį, majonezą, pomidorų padažą ir druską pagal skonį. Viską sumaišykite ir sudėkite į tešlos krepšelius.
Žingsnis 5
Dėkite tartaletes su įdaru ant kepimo skardos ir 15 minučių pašaukite į orkaitę. Kepkite 170 °C temperatūroje.
Kategorijos