Publikavimo data: 2024-01-09
Tartaletės su vištiena receptas
Tartaletės - tai šaltasis užkandis, kurio tešlos krepšelis pripildomas įdaru. Iš smėlinės arba sluoksniuotos tešlos pagamintus krepšelius galite pripildyti beveik viskuo, ką rasite šaldytuve. Salotos tartaletėse su vištiena jau rado savo klasikinę sudėtį. Šis patiekalas leidžia salotas porcijuoti ir gražiai patiekti ant stalo. Tartaletėms su vištiena reikia paimti vištienos krūtinėlės filė, sūrio, kiaušinio ir, žinoma, pačių tartaletų. Paruoštų krepšelių galima įsigyti maisto prekių parduotuvėje.
Žingsnis 1
Vištienos filė išvirkite pasūdytame vandenyje. Jei ją supjaustysite gabaliukais, tai užtruks 10-25 minutes. Iš anksto išvirkite ir vištienos kiaušinį.
Žingsnis 2
Virtą vištienos krūtinėlę smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 3
Pradėkite ruošti tartaletėms skirtą įdarą. Sutarkuokite kietai virtą kiaušinį ir kietojo sūrio gabalėlį ant vidutinės tarkavimo lentelės. Pasirinkite mėgstamą sūrį arba rinkitės klasikinį - rusišką, olandišką, "Maasdam".
Žingsnis 4
Jei po ranka neturite česnakų smulkintuvo, tiesiog sutrinkite česnako skilteles peiliu.
Žingsnis 5
Sumaišykite visus smulkintus ingredientus: tarkuotą kiaušinį ir sūrį, pjaustytą vištienos krūtinėlę, smulkintą česnaką. Pagardinkite majonezu pagal savo skonį.
Žingsnis 6
Šaukštu sudėkite masę į tartaletes ir šaukšteliu suformuokite nedidelį pyragą.Patiekalą ruoškite prieš pat patiekimą, kad įdaras būtų šviežias ir nesubyrėtų.
Žingsnis 7
Paruoštus vištienos pyragėlius patiekite iš karto, kad majonezas nespėtų nubėgti iki valgomos formos dugno. Paruoštas formeles papuoškite vištienos krūtinėlės įdaru su petražolėmis.
Kategorijos