Publikavimo data: 2024-04-05
Baklava su medumi
Medaus baklava su graikiniais riešutais yra neįtikėtinai skanus desertas, kurį daugelis nori pasigaminti patys. Pateikiame žingsnis po žingsnio klasikinį receptą, kaip pasigaminti baklavą su medumi namuose. Pasiruoškite tam, kad paruošti skanėstą nebus lengva, tačiau jei laikysitės visų nurodymų, gausite kvapnų ir sultingą saldumyną. Tešlai paruošti reikės greito paruošimo mielių - pirmenybę teikite aukščiausios GOST klasės mielėms. Baklavą geriau gaminti su skystu gėlių medumi.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Pašildykite vandenį, ištirpinkite jame mieles ir cukrų, ištirpinkite 25 g sviesto. Į atvėsusį mišinį įmuškite kiaušinį. Įmaišykite žiupsnelį druskos, grietinę ir persijotus miltus. Išmaišykite. Iš tešlos iškočiokite rutulį ir palikite po rankšluosčiu šiltoje vietoje 90 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Susmulkinkite 150 g graikinių riešutų, suberkite cukraus pudrą ir cinamoną. Išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite baklavą kepimui. Tešlą iškočiokite į dešrelę ir padalykite į 12 dalių. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi. Vieną iš tešlos gabalėlių iškočiokite plonu sluoksniu ir ištieskite ant kepimo formos. Ištirpinkite 1 valgomąjį šaukštą sviesto. Juo patepkite apatinį tešlos sluoksnį. Tada iškočiokite antrąjį sluoksnį. Patepkite jį sviestu ir paskirstykite 1/10 įdaro. Iškočiokite tešlą ir išklokite ją, patepdami sviestu ir apibarstydami įdaru. Uždenkite apatinio sluoksnio kraštus ant baklavos viršaus. Įmuškite kiaušinį ir juo patepkite viršutinį sluoksnį. Padarykite rombų formos pjūvius. Į kiekvieno rombo centrą įdėkite po graikinio riešuto puselę. Kepkite baklavą orkaitėje 15 minučių 180 ℃ temperatūroje.
Žingsnis 4
Pagaminkite sirupą. Karštą vandenį sumaišykite su medumi. Išimkite baklavą iš orkaitės ir užpilkite sirupu, kad ji visiškai įsigertų. Kepkite baklavą dar 10 minučių. Baklavą visiškai atvėsinkite. Tada supjaustykite rombais ir palikite 20 minučių pastovėti.
Kategorijos