Publikavimo data: 2024-09-17
Baklažanai, įdaryti kiaušiniais
Vidutinio dydžio baklažanai idealiai tinka įdarui. Juos patogu pripildyti kiaušinių įdaru. Daržovės valgomos ir su lupena, ir be jos. Jos tėvynė yra Indija. Baklažanai vadinami daržovėmis, tačiau botanikos požiūriu jie yra uogos. Italijoje vasarą rengiamos baklažanų olimpinės žaidynės. Geriausi virėjai atvyksta į Palermo miestą ir iš jo ruošia tikrus šedevrus. Kinija yra baklažanų auginimo lyderė pasaulyje.
Žingsnis 1
Paruoškite baklažanus. Baklažanus perpjaukite išilgai pusiau. Atsargiai perpjaukite minkštimą šonuose. Paimkite šaukštą ir išimkite minkštimą. Turėtų likti 3-4 mm storio sienelė. Daržovę šiek tiek pasūdykite.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Sumaišykite sūrį, kiaušinius ir sviestą. Jei reikia, įberkite druskos ir prieskonių. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Įdarykite baklažanus ir iškepkite. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi. Baklažanus pripildykite įdaro ir sudėkite į paruoštą formą. Dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 25 minutėms.
Kategorijos