Baklažanai, įdaryti kiaušiniais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-17

Baklažanai, įdaryti kiaušiniais

Vidutinio dydžio baklažanai idealiai tinka įdarui. Juos patogu pripildyti kiaušinių įdaru. Daržovės valgomos ir su lupena, ir be jos. Jos tėvynė yra Indija. Baklažanai vadinami daržovėmis, tačiau botanikos požiūriu jie yra uogos. Italijoje vasarą rengiamos baklažanų olimpinės žaidynės. Geriausi virėjai atvyksta į Palermo miestą ir iš jo ruošia tikrus šedevrus. Kinija yra baklažanų auginimo lyderė pasaulyje.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
239 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.94/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Baklažanai, įdaryti kiaušiniais Žingsnis 1
Paruoškite baklažanus. Baklažanus perpjaukite išilgai pusiau. Atsargiai perpjaukite minkštimą šonuose. Paimkite šaukštą ir išimkite minkštimą. Turėtų likti 3-4 mm storio sienelė. Daržovę šiek tiek pasūdykite.

Žingsnis 2

Baklažanai, įdaryti kiaušiniais Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Sumaišykite sūrį, kiaušinius ir sviestą. Jei reikia, įberkite druskos ir prieskonių. Gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Baklažanai, įdaryti kiaušiniais Žingsnis 3
Įdarykite baklažanus ir iškepkite. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi. Baklažanus pripildykite įdaro ir sudėkite į paruoštą formą. Dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 25 minutėms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos