Publikavimo data: 2025-08-19
Baklažanai, įdaryti suluguni ir kiaušiniais
Baklažanai, įdaryti suluguni ir kiaušiniu, nepaliks abejingų nė vieno gurmano. Dėl šių ingredientų derinio patiekalas tampa sultingas ir minkštas, o alkis greitai numalšinamas. Užkandį galima paruošti ne tik prieš kasdienę šeimos vakarienę, bet ir įtraukti į šventinio stalo meniu. Tokie baklažanai tikrai patiks visų svečių skoniui. Pagrindinis šio patiekalo privalumas yra tas, kad jam paruošti nereikia daug laiko. Toks laiko ir pastangų taupymas svarbus prieš priimant svečius.
Žingsnis 1
Kiaušinius sutarkuokite smulkia tarka, suluguni supjaustykite kubeliais, papriką - apskritimais.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, sūrį ir pipirus. Pagal skonį pagardinkite druska.
Žingsnis 3
Baklažanus perpjaukite per pusę, šaukštu išskobkite vidurį ir įdarykite įdaru. Kepimo indą išklokite folija. Įdėkite baklažanus ir 15-20 min. kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
Žingsnis 4
Virtus baklažanus patiekite karštus, išdėliotus lėkštėje.
Kategorijos