Baklažanai, marinuoti su česnakais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Baklažanai, marinuoti su česnakais

Rinkdamiesi baklažanus kepimui, atkreipkite dėmesį į jų išvaizdą. Odelės blizgesys neturėtų būti pernelyg ryškus, nes tai rodo, kad auginant buvo naudojamos cheminės medžiagos. Neturėtų būti dėmių, pažeidimų ir akivaizdaus kvapo - šviežiuose baklažanuose jis vos juntamas. Pagal šį greitą receptą galite marinuoti ne tik baklažanus, bet ir pomidorus, paprikas, agurkus ir kitas daržoves.
Gaminimo laikas
390 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
81 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.04/5 (24 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Baklažanai, marinuoti su česnakais Žingsnis 1
Išvirkite baklažanus. Ant viryklės pastatykite puodą su vandeniu, įberkite 1 valgomąjį šaukštą druskos. Kai vanduo užvirs, sudėkite baklažanus ir virkite 5 minutes. Tada išimkite juos iš puodo ir leiskite atvėsti.

Žingsnis 2

Baklažanai, marinuoti su česnakais Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir sumaišykite su smulkintu česnaku. Įdėkite likusią druską, cukrų, actą ir aliejų. Viską išmaišykite ir palikite mirkti 10 minučių.

Žingsnis 3

Baklažanai, marinuoti su česnakais Žingsnis 3
Marinuokite baklažanus. Baklažanus nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Sudėkite juos į marinatą, gerai išmaišykite, tada sudėkite į sandarų indą ir 6 val. laikykite šaldytuve.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos