Publikavimo data: 2024-05-25
Baklažanai, marinuoti su česnakais
Rinkdamiesi baklažanus kepimui, atkreipkite dėmesį į jų išvaizdą. Odelės blizgesys neturėtų būti pernelyg ryškus, nes tai rodo, kad auginant buvo naudojamos cheminės medžiagos. Neturėtų būti dėmių, pažeidimų ir akivaizdaus kvapo - šviežiuose baklažanuose jis vos juntamas. Pagal šį greitą receptą galite marinuoti ne tik baklažanus, bet ir pomidorus, paprikas, agurkus ir kitas daržoves.
Žingsnis 1
Išvirkite baklažanus. Ant viryklės pastatykite puodą su vandeniu, įberkite 1 valgomąjį šaukštą druskos. Kai vanduo užvirs, sudėkite baklažanus ir virkite 5 minutes. Tada išimkite juos iš puodo ir leiskite atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir sumaišykite su smulkintu česnaku. Įdėkite likusią druską, cukrų, actą ir aliejų. Viską išmaišykite ir palikite mirkti 10 minučių.
Žingsnis 3
Marinuokite baklažanus. Baklažanus nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Sudėkite juos į marinatą, gerai išmaišykite, tada sudėkite į sandarų indą ir 6 val. laikykite šaldytuve.
Kategorijos