Publikavimo data: 2024-03-29
Baklažanai su česnakais žiemai
Marinuotos ir sūdytos daržovės užima ypatingą vietą kulinarijoje. Labai populiaru konservuoti daržoves žiemai. Toks užkandis gali papildyti ir kasdienį, ir šventinį stalą. Labai skanūs pasirodo marinuoti baklažanai su česnakais. Kaip juos paruošti žiemai, žiūrėkite šiame recepte.
Žingsnis 1
Baklažanus supjaustykite kubeliais. Smulkiai susmulkinkite česnaką arba perspauskite jį per česnakų presą.
Žingsnis 2
Į gilų puodą sudėkite baklažanus, supilkite vandenį. Užvirkite, sumažinkite ugnį ir virkite 5 minutes.
Žingsnis 3
Perkelkite baklažanus į gilų dubenį, suberkite česnaką, druską ir gerai išmaišykite. Uždenkite baklažanus ir palikite juos 30 minučių.
Žingsnis 4
Sterilizuokite stiklainį. Tam įkaitinkite orkaitę iki 100 laipsnių, padėkite stiklainį ant lentynos neuždengę dangteliu ir palikite jį 10-20 minučių pastovėti. Išvirusius baklažanus perkelkite į stiklainį. Uždenkite stiklainį dangteliu, apverskite stiklainį aukštyn kojomis ir palikite jį tokioje padėtyje 24 valandas. Po to baklažanus perkelkite į rūsį arba sandėliuką. Paruošta.
Kategorijos