Publikavimo data: 2024-03-26
Baklažanai su česnaku ir majonezu
Dėl prieinamumo ir greito paruošimo baklažanai yra populiari daugelio užkandžių ir antrųjų patiekalų sudedamoji dalis. Šiandien siūlome jums paprastą, bet ne mažiau įdomų šios daržovės gaminimo variantą. Kepti baklažanai, pagardinti majonezo padažu su česnakais ir prieskoniais - tai puikus patiekalas šventiniam stalui, pasisėdėjimui su draugais ar šeimos vakarienei. Turint minimalų ingredientų rinkinį, skanėstas gaunasi tikrai sotus ir labai skanus!
Žingsnis 1
Baklažanus supjaustykite apskritimais, pabarstykite druska iš abiejų pusių ir palikite 10 minučių, kad pasišalintų kartumas. Praėjus šiam laikui nuplaukite druską po tekančiu vandeniu ir nusausinkite baklažanus popieriniu rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Smulkiai supjaustykite česnaką ir krapus, perkelkite ingredientus į gilų dubenį.
Žingsnis 3
Kai baklažanai bus sausi, sudėkite juos į keptuvę ir apkepkite iš abiejų pusių, kol apskrus. Jei norite, prieš kepdami daržoves galite apvolioti miltuose.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą baklažanams. Dubenyje sumaišykite majonezą, česnaką ir krapus. Pagal skonį padažą pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 5
Sudėkite baklažanus į lėkštę ir kiekvieną griežinėlį aptepkite padažu. Patiekalas paruoštas, galite patiekti. Gero apetito!
Kategorijos