Publikavimo data: 2024-03-25
Baklažanai su malta mėsa
Esame įpratę prie įdarytų paprikų ir įdarytų kopūstų. Tačiau Turkijoje baklažanų "laivelius" prikemša sultingos avienos arba jautienos faršo, apibarsto tarkuotu sūriu, iškepa ir mėgaujasi skoniu. Išbandykite šį paprastą receptą. Rinkitės didelius, tvirtus baklažanus ir šviežią maltą mėsą, kad šis patiekalas būtų tikrai skanus.
Žingsnis 1
Baklažaną perpjaukite išilgai į dvi dalis ir išpjaukite viduryje esantį minkštimą. Sudėkite puseles į kepimo indą, pabarstykite druska ir palikite 20 minučių, kad nesukristų. Tada nuplaukite, nusausinkite, apšlakstykite augaliniu aliejumi ir palikite kol kas pailsėti.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite pomidorus (jei jie stori, galite nulupti odelę) ir svogūnus. Česnaką susmulkinkite peiliu arba specialiu presu. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir kol kas atidėkite į šalį.
Žingsnis 3
Įkaitintoje ir aliejumi pateptoje keptuvėje 2-3 minutes pakepinkite svogūną, tada sudėkite pomidorus ir česnaką. Maišydami kepkite, kol daržovės suminkštės (5-7 min.).
Žingsnis 4
Į daržoves įberkite druskos ir pipirų, išmaišykite, nukelkite nuo ugnies ir perkelkite į gilų dubenį. Mišinį sumalkite trintuvu, kol jis taps ažiotažo konsistencijos.
Žingsnis 5
Ant ugnies pastatykite gilią keptuvę (galite naudoti tą pačią, kurioje kepė daržovės), įpilkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite maltą mėsą. Išmaišykite ją mentele ir suplėšykite į mažus gabalėlius, kepkite, kol mėsa pakeis spalvą iš raudonos į rudą.
Žingsnis 6
Į maltą mėsą supilkite daržovių padažą, išmaišykite, uždenkite ir troškinkite dar 3-5 minutes.
Žingsnis 7
Leiskite faršui šiek tiek atvėsti, tada perkelkite jį į baklažanų "lėkštes". Šaukštu dėkite įdarą į lėkštes taip, kad užpildytų visą ertmę.
Žingsnis 8
Kiekvieną baklažaną pabarstykite tarkuotu sūriu ir siųskite kepti į iki 180-200 ℃ įkaitintą orkaitę 40-45 min.
Žingsnis 9
Papuoškite baklažanus šviežiomis žolelėmis arba daržovėmis (agurkais arba pomidorais) ir patiekite.
Kategorijos