Baklažanai su malta mėsa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-25

Baklažanai su malta mėsa

Esame įpratę prie įdarytų paprikų ir įdarytų kopūstų. Tačiau Turkijoje baklažanų "laivelius" prikemša sultingos avienos arba jautienos faršo, apibarsto tarkuotu sūriu, iškepa ir mėgaujasi skoniu. Išbandykite šį paprastą receptą. Rinkitės didelius, tvirtus baklažanus ir šviežią maltą mėsą, kad šis patiekalas būtų tikrai skanus.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
210 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.08/5 (24 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Baklažanai su malta mėsa Žingsnis 1
Baklažaną perpjaukite išilgai į dvi dalis ir išpjaukite viduryje esantį minkštimą. Sudėkite puseles į kepimo indą, pabarstykite druska ir palikite 20 minučių, kad nesukristų. Tada nuplaukite, nusausinkite, apšlakstykite augaliniu aliejumi ir palikite kol kas pailsėti.

Žingsnis 2

Baklažanai su malta mėsa Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite pomidorus (jei jie stori, galite nulupti odelę) ir svogūnus. Česnaką susmulkinkite peiliu arba specialiu presu. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir kol kas atidėkite į šalį.

Žingsnis 3

Baklažanai su malta mėsa Žingsnis 3
Įkaitintoje ir aliejumi pateptoje keptuvėje 2-3 minutes pakepinkite svogūną, tada sudėkite pomidorus ir česnaką. Maišydami kepkite, kol daržovės suminkštės (5-7 min.).

Žingsnis 4

Baklažanai su malta mėsa Žingsnis 4
Į daržoves įberkite druskos ir pipirų, išmaišykite, nukelkite nuo ugnies ir perkelkite į gilų dubenį. Mišinį sumalkite trintuvu, kol jis taps ažiotažo konsistencijos.

Žingsnis 5

Baklažanai su malta mėsa Žingsnis 5
Ant ugnies pastatykite gilią keptuvę (galite naudoti tą pačią, kurioje kepė daržovės), įpilkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite maltą mėsą. Išmaišykite ją mentele ir suplėšykite į mažus gabalėlius, kepkite, kol mėsa pakeis spalvą iš raudonos į rudą.

Žingsnis 6

Baklažanai su malta mėsa Žingsnis 6
Į maltą mėsą supilkite daržovių padažą, išmaišykite, uždenkite ir troškinkite dar 3-5 minutes.

Žingsnis 7

Baklažanai su malta mėsa Žingsnis 7
Leiskite faršui šiek tiek atvėsti, tada perkelkite jį į baklažanų "lėkštes". Šaukštu dėkite įdarą į lėkštes taip, kad užpildytų visą ertmę.

Žingsnis 8

Baklažanai su malta mėsa Žingsnis 8
Kiekvieną baklažaną pabarstykite tarkuotu sūriu ir siųskite kepti į iki 180-200 ℃ įkaitintą orkaitę 40-45 min.

Žingsnis 9

Baklažanai su malta mėsa Žingsnis 9
Papuoškite baklažanus šviežiomis žolelėmis arba daržovėmis (agurkais arba pomidorais) ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos