Publikavimo data: 2024-03-31
Baklažanai su morkomis žiemai
Išsaugoti baklažanų ir morkų skonį žiemai nesudėtinga - paverskite juos universaliu šaltu užkandžiu prie mėsos ir kitų patiekalų. Atminkite, kad baklažanai yra labai kartūs, jei juos ruošiate iškart po pjaustymo. Leiskite supjaustytai daržovei "kvėpuoti", kad ji nesugadintų viso patiekalo skonio. Šio tipo naminiai patiekalai laikomi greitais: jei baklažanus paruošite iš anksto, visas receptas užtruks šiek tiek daugiau nei valandą. Tokį daržovių užkandį galima valgyti gavėnios metu ir tiems, kurie stebi savo figūrą.
Žingsnis 1
Sterilizuokite stiklainius ir dangtelius. Galite juos palaikyti virš garų arba 10 minučių pašildyti orkaitėje. Baigę procesą, neišimkite indų iš orkaitės, kad jie netrukdytų.
Žingsnis 2
Baklažanus supjaustykite 1,5-2 cm storio griežinėliais. Jie turi būti ne dideli, bet ir ne maži, kad nesusidarytų košė.
Žingsnis 3
Supjaustytus baklažanus sudėkite į atvirą indą (tinka stiklinis kepimo indas), pasūdykite (1 šaukštelis druskos) ir palikite 1 valandą, kad pašalintų kartumą. Po to juos nuplaukite ir nusausinkite, grąžinkite į kepimo formą, apšlakstykite aliejumi ir 15-20 min. pašaukite į įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 4
Supjaustykite morkas plonais griežinėliais - šią galimybę galima pasirinkti virtuvės kombainuose. Jei jo neturite, daržoves galite sutarkuoti stambia tarka.
Žingsnis 5
Smulkiai supjaustykite česnaką ir pusžiedžiais supjaustykite svogūną.
Žingsnis 6
Paruoškite marinatą: puode užvirinkite vandenį, pasūdykite, suberkite cukrų ir kaitinkite, kol cukrus ištirps. Tada supilkite actą.
Žingsnis 7
Daržoves sandariai sudėkite į sterilius stiklainius - sluoksniais arba atsitiktine tvarka - ir užpilkite marinatu. Tada stiklainius uždenkite dangteliais, bet neužsukite, ir 15 minučių pastatykite į puodą su verdančiu vandeniu. Kad stiklainiai nesprogtų, ant puodo dugno galite padėti karštą lėkštę arba rankšluostį. Galiausiai uždarykite dangteliais ir palikite atvėsti.
Kategorijos