Publikavimo data: 2024-03-23
Baklažanai su paprikomis žiemai
Gana neįprastas, bet kartu ir skanus pasiruošimas žiemai. Tai bus įdomus receptas tiems, kurie mėgsta sudėtingesnius patiekalus. Verta atsižvelgti į tai, kad nedaugelis mėgsta aštrius dalykus, todėl nebūtina dėti aštrių pipirų. Kitu atveju tai puikus kaukazietiško stiliaus užkandis.
Žingsnis 1
Baklažanus supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais, sudėkite juos į gilų dubenį, užberkite druska ir išmaišykite, kad druska pasiskirstytų griežinėliuose. Palikite daržoves taip valandą, kol iš jų išsiskirs sultys. Tada jas nusausinkite.
Žingsnis 2
Pomidorus supjaustykite griežinėliais. Susmulkinkite juos blenderiu kartu su aštriąja paprika.
Žingsnis 3
Baklažanus ir paprikas kepkite ant vidutinės ugnies, kol jie bus pusiau iškepę.
Žingsnis 4
Į keptuvę sudėkite pomidorų ir aštriųjų pipirų mišinį, druską, cukrų ir nesmulkintas česnako skilteles ir troškinkite, kol daržovės išvirs.
Žingsnis 5
Kol daržovės troškinasi, sterilizuokite stiklainius bet kokiu jums patogiu būdu.
Žingsnis 6
Išvirusias daržoves sudėkite į stiklainius ir juos uždarykite. Uždenkite dangtelius rankšluosčiu, uždenkite antklode ar pledu ir palikite visiškai atvėsti.
Kategorijos